Širokobriježanka na čelu HDZ-a u Puli

pula
Ona je, sa 137 glasova, odnosno s dva glasa više, pobijedila svoju protukandidatkinju Tatjanu Tomaić, s kojom je ušla u drugi krug izbora.

Kako doznaje Glas Istre, od izbornoga povjerenstva, od 924 člana s pravom glasanja, na glasovanje je izašlo ukupno 277 članova, Slišković je dobila 137, Tomaić 135, dok je pet glasačkih listića nevažećih.

Podsjetimo, u prvom krugu izbora koji se održao protekle nedjelje, izašlo je bilo nešto više od petine glasača, a od 211 važećih listića najviše su glasova dobile Slišković,82, te Tomaić 58 glasova.

No, s obzirom na to da je za pobjedu potrebno dobiti 50 posto plus jedan glas onih koji su izašli na izbore, pobjednika nije bilo i ove dvije kandidatkinje ušle su u drugi krug izbora. U prvom krugu natjecala su se čak četiri kandidata: Mirko Jurkić, Ivona Gudelj, Tatjana Tomaić i Marija Slišković.

Izbori su raspisani nakon što je u siječnju prošle godine predsjednik istarskoga HDZ-a Jurica Šiljeg raspustio dvije podružnice, ovu u Puli i onu u Žminju.

Marija Slišković 48-godišnjakinja je iz Širokoga Brijega, gdje se školovala i završila srednju građevinsku školu arhitektonskoga smjera, dok je zvanje inženjera građevine stekla u Zagrebu. U Puli živi već deset godina, a članstvo u podružnici aktivirala je prije dvije godine, javlja Glas Istre.