Sindikati: Želimo Sinišu Kovačića za ravnatelja HRT-a

Siniša Kovačić, HRT, Goran Radman, HRT, ravnatelj HRT-a , Siniša Kovačić, Siniša Kovačić, HRT, sindikati
Od pet kandidata, trojica su djelatnici HRT-a - Siniša Kovačić, aktualni vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, bivši glavni ekonomist te kuće Ante Rončević te bivši direktor programa HRT-a Božidar Domagoj Burić.

Na pitanja članova Odbora trebali bi odgovarati i Josip Jurčević te Dinko Čutura. Danas su se oglasili i predstavnici reprezentativnih sindikata HRT-a koji u svom priopćenju ističu kako je njihov favorit za ravnatelja sadašnji v.d. ravnatelja Siniša Kovačić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

kao predstavnici reprezentativnih sindikata Hrvatske radiotelevizije smatramo da se trebamo očitovati o kandidatima za izbor glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije te temeljem dosadašnjeg iskustva i suradnje dati svoju otvorenu potporu vršitelju dužnosti glavnog ravnatelja Siniši Kovačiću.

Ovime ističemo kako je dolaskom gospodina Siniše Kovačića zaživio dijalog i partnerski odnos sindikata i Poslodavca u pronalasku rješenja za sva pitanja od zajedničkog interesa.

Zahvaljujući tome u manje od dva mjeseca uspješno su dovršeni pregovori oko novog Kolektivnog ugovora koji je potpisan 22. travnja 2016. godine na zadovoljstvo svih strana.

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora izrazio je uvjerenje da će obje strane u partnerskom odnosu doći do trajnijeg rješenja odnosno trajnijeg kolektivnog ugovora, što pozdravljamo te takav konstruktivan odnos očekujemo i nadalje. Stoga, podupiremo sve napore koje provodi v.d. glavnog ravnatelja i vodstvo kuće u cilju financijske, programske i poslovne situacije kako bismo ubuduće poslovali uredno.

U nadi da ćemo nastaviti našu uspješnu suradnju i dijalog, još jednom ističemo svoju potporu kandidaturi Siniše Kovačića za mjesto glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

S poštovanjem,

Željko Lazić

Samostalni sindikat radnika HRT-a

Marijan Petričević

Sindikat tehnike HRT-a"