ŠEF KOLINDINOG STOŽERA Za poraz nije kriv Škoro, kriva je Kolinda i svi mi

Kolinda Grabar Kitarović, stožer, predsjednički izbori

Ivan Anušić, voditelj kampanje Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima, izjavio je uoči sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a na kojoj se analiziraju razlozi gubitka izbora da na rezultate nisu utjecali nevažeći listići, glasači Miroslava Škore ili sam Škoro.

Anušić je novinarima ispred središnjice HDZ-a rekao da svi snose odgovornost za rezultate izbora, i kandidatkinja i svi koji su oko toga radili.

"Svi smo spremni podnijeti sankcije i odgovornost, nema upiranja prstom ni u koga drugoga; ni Škoro ni bilo tko drugi nije kriv za gubitak izbora", istaknuo je.

"Nema tu nikakvih čudnih stvari, jednostavno kandidat koji je bio u drugom krugu predsjedničkih izbora nasuprot Kolinde Grabar-Kitarović je dobio 106 tisuća glasova više, to je jasna stvar, nema tu nikakve dileme", dodao je.

Anušić ne očekuje žestoku raspravu na Predsjedništvu stranke koje treba analizirati razloge gubitka predsjedničkih izbora, no kaže da je moguća. "Nakon analize činjenica koje ću večeras iznijeti, otvorit će se rasprava, a hoće li ona biti žustra ili manje žustra vidjet ćete nakon sjednice", rekao je.

Prema njegovim riječima, velika razlika u broju glasova nije bila samo u Zagrebu nego i u Istri, Primorsko-goranskoj te Međimurskoj županiji, a pobjeda njihove kandidatkinje Grabar-Kitarović u ostatku županija to nije mogla nadoknaditi.

"Ne vidim odgovornost u nikome osim nas i naše kandidatkinje, ni u glasačima Miroslava Škore ni u njemu, molim da mi se ne imputira da sam to rekao", rekao je novinarima voditelj predsjedničke kampanje Grabar-Kitarović.

Također, ne smatra ni da su na rezultate utjecali nevažeći listići kojih je, kaže, uvijek između tri i 3,5 posto, a sada i do 5,5 posto.

"Kada to sve zbrojite na razini Hrvatske, imate 37 tisuća više nevažećih listića nego inače, to uopće nije utjecalo na rezultate", zaključio je Anušić.