Satelitske snimke opet nisu ništa pokazale: Obitelj razočarana

potraga za pomorcem

Satelitske snimke područja Atlantskog oceana od subote, na kojem bi se mogli nalaziti pomorci s broda Burbon Rhode, na žalost, opet nisu ništa pokazale.

Hrvatska i dalje ima angažiranih šest satelita, a danas se očekuju nove snimke jer će putanja jednog proći preko tog područja, javlja Morski.hr.

Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, jučer je posjetio obitelj kapetana Miškića.

"Obitelj Miškić je, naravno, razočarana. Kao i svi mi, razočarani su postupkom Centra za traganje i spašavanje na Martinique. S druge strane, ne možemo kazati da to nije vijest koju nismo očekivali. Jučer smo poduzimali korake da to spriječimo. Nismo uspjeli nažalost u tome. Obitelj Miškić želi povećati šanse svome Dinu, ma koliko one male bile, i oni su svjesni da su s vremenom sve manje, ali žele svojim angažmanom povećati njegove šanse, i to rade uspješno, i to trebaju nastaviti raditi, njih optimizam nije napustio", rekao je Melvan za Dnevnik HRT-a.

Obitelj je prikupila 82 tisuće eura, no Melvan smatra da privatna potraga na tako velikom prostoru neće uroditi plodom.

"I toga su u obitelji svjesni. Tako da će oni sutra odlučiti što će s tim novcima, na kakav način će pokušati nešto poduzeti. Njihova je odluka i oni će o tome izvijestiti javnost", rekao je.