Šaht je glavni krivac za nesreću u tunelu

Najprije je na neispravni poklopac šahta naletjela vozačica Toyote, koja se zabila u betonsku oplatu tunela. Zatim je naišla mađarska vozačica u BMW-u koja nije držala dovoljan razmak te se zabila u Hondu njemačkih tablica. Nakon toga naišao je hrvatski vozač u Passatu koji je prebrzo vozio i zabio se u BMW.

Slijede prekršajne prijave, a za prvi sudar u nizu odgovarat će HAC. Protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, rekla je glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević.

U sindikatu znaju da su ceste građene po znatno višim cijenama, a ugrađivani su lošiji materijali. Uz to se, kažu, išlo na ruku i političarima i njihovim interesima.


Takvi šahtovi jedan su od glavnih problema hrvatskog prometa - i na gradskim cestama i na autocestama, slažu se stručnjaci. Osim što nam svakodnevno uništajavu automobile, ugrožavaju i živote.

Kao da je napravljen svaki krivo - ili su preduboki ili su previsoki i to svaki vozač osjeća, zbog toga se uništavaju vozila i mogu izazvati prometne nesreće, rekao je Željko Marušić s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

hrt.hr