Ruža Tomašić: U Europarlamentu ću razotkriti pedofila Cohna Bendita

'Moji stalni flertovi s djecom postali su erotskog karaktera. Nekoliko puta mi se dogodilo da je nekoliko djece raskopčalo moj rasporak i počelo me maziti.' Kada pročitate ovu rečenicu, vjerojatno ćete misliti kako je riječ o memoarima osuđenog pedofila. No, prevarit ćete se. Ovo su riječi koje je zastupnik u Europskom parlamentu Daniel Cohn-Bendit zapisao u svojoj knjizi 'Veliki bazaar' objavljenoj 1975. godine. Bendit je tada imao 30 godina.

Cohn-Bendit (68) zastupnik je Zelene stranke u Europskom parlamentu. U knjizi opisuje svoja iskustva sa djecom iz vremena kada je bio odgojitelj u alternativnom frankfurtskom vrtiću.

'Znate, dječja seksualnost je fantastična stvar. Moramo biti pošteni i iskreni. Sa jako mladom djecom nije isto kao sa četverogodišnjacima i šestogodišnjacima. Kada se malena petogodišnjakinja počne skidati, to je odlično, zato što je to igra. Nevjerojatno erotična igra'., zapisao je Cohn-Bendit. Njegova nagrada za pedofilsku prošlost je, eto, mjesto u Europskom parlamentu. Je li to ono što Hrvatsku čeka kad uđemo u Europsku uniju - pedofili koji s pozicija moći još više nego dosad promoviraju relativizaciju pedofilije?

'Obitelj' zabranjena u Europskom parlamentu

- Poznato je da u europskim institucijama postoje lobiiji koji zagovaraju pedofiliju. U Nizozemskoj postoji i pedofilska stranka koja se javno trudi ozakoniti pedofiliju. Mi bi trebali biti slijepi kad to ne bi vidjeli. Ono što ulijeva optimizam je da sve to zajedno spada u ono o čemu odlučuju države članice, a ne Europski parlament. Prvenstveno o našoj vladi ovisi kako će se postaviti prema tome. No, da ne bi bili naivni, moramo reći da je sama riječ 'obitelj' zabranjena u Europskom parlamentu. Našla se inačica koja se zove međugeneracijska solidarnost. To je pojam s kojem se cijelo vrijeme barata u Europskom parlamentu kad se govori o obiteljskoj politici, ne spominjući pojam obitelj. Dakle, formalno su rekli da to nije u njihovoj ingerenciji, a stalno se govori o međugeneracijske solidarnosti. Pritisci su kontinuirani i prelaze razinu formalnog. Rade se određene preporuke, kao što je ona Europske komisije za seksualnu edukaciju. Još gore od njih su preporuke Svjetske zdravstvene organizacije o tome kako bi spolni odgoj trebao izgledati, koje su izrazito nepovoljne za djecu, u kojima je ona ispolitizirana i ideologizirana. Napadi na djecu dolaze najviše sa područja spolnosti i spolnog odgoja. Dvije stvari su važne. Prvo, da građani ne budu tromi i pospani, a drugo da i na političkoj razini imamo jasne zagovornike temeljnih vrijednosti koje određuju hrvatski narod - kaže nam Ladislav Ilčić iz udruge Glas roditelja za djecu (GROZD).

Tomašić: Radit ću u interesu Hrvatske

Hrvatska je nedavno izabrala europarlamentarce koji bi trebali biti prvi 'na braniku' Hrvatske. Ruža Tomašić iznenadila se kad smo joj spomenuli slučaj Cohn-Bendita. Prva reakcija bila je - zašto on nije u zatvoru? Tomašić kaže kako je prvo što će napraviti kada dođe u Europski parlament - pročitati Benditovu knjigu.

- Prvo što ću napraviti je domoći se te knjige da je vidim. Ako je to tako, progovorit ću o tome, nema uopće problema - kaže predsjednica HSP dr. Ante Starčević. Ona smatra da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju policija morati biti spremna na povećan protok ljudi i roba, pa tako i pedofila koji s vremena na vrijeme vole posjetiti Hrvatsku, čak i službeno. Posljednji takav slučaj je onaj Gerta Hekme, nizozemskog sveučilišnog profesora koji nas je 'počastio' degutantnom idejom o spuštanju granice za seksualni odnos prvo na 12, a kasnije i na šest godina.

- Kad su me izabrali rekla sam da ću se boriti za sve ono što je u interesu Hrvatske. To je moj posao - kaže nam Tomašić.

Europarlamentarci bi mogli osujetiti pokušaje manipulacije

Ilčić kaže kako će naši europarlamentarci itekako imati priliku štititi interese hrvatske djece.

- Sjetite se kad se 2005. sedam europarlamentaraca lažno predstavilo kao radna skupina i napisalo otvoreno pismo ondašnjem predsjedniku Stjepanu Mesiću i ministru Draganu Primorcu u kojem su žestoko kritizirali GROZD. Netko iz europskih institucija može pokušati manipulirati, ali naši predstavnici dužni su štititi interese Hrvatske i reagirati. Oni bi u svakom slučaju mogli osujetiti svaki takav pokušaj manipulacije u kojem bi europske institucije radile nelegitimni pritisak na Hrvatsku. I u ovom dijelu koji je legitiman naši zastupnici se mogu izboriti da se takav pritisak ne radi, odnosno da se poštuje vrijednosni sustav hrvatskih građana.

Ilčić kaže kako ga nije strah za svoju djecu jer s njima ima jako dobar odnos. No, strah ga je da će se ulaskom u EU putem škola, priredaba, predstava, kulturnih manifestacija, medija, pokušati djelovati na djecu.

- To je ono čega se bojim - priznaje.

Dnevno.hr