Ruža Tomašić: "Hrvati u BiH dvoje djece iste majke"

... a Turska Bošnjake u BiH", predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić danas je u Splitu kazala kako su Hrvati u BiH "dvoje djece iste majke".

"Umjesto da se zauzmemo da Hrvati u BiH budu konstitutivni i jednakopravan narod, mi se pokušavamo distancirati od njih kao da su naše neželjeno dijete s kojim ne bismo željeli imati ništa jer ne daj Bože da nam se netko naruga. U svijetu se upravo cijeni ako si privržen svojem narodu i svojim ljudima", istaknula je Tomašić. Po njezinu mišljenju, hrvatske diplomacije gotovo da i nema, a "naši su diplomati sami sebi svrha i rade za osobne interese te bi ih trebalo podvrgnuti testu domoljublja". "Srpska je diplomacija jaka i ona na sve načine pokušava izjednačiti žrtvu i agresora. Izgleda da će povlačenjem tužbe za genocid tako i biti", zaključila je Tomašić.

Na pitanje kako komentira obrat aktualne vlasti i jučerašnju izjavu ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić da je potrebno graditi pelješki most, Tomašić je odgovorila kako podupire svaki način spajanja Hrvatske te misli da je to trebalo davno učiniti, javlja Hina.

"Žao mi je što Europska unija nije dala uvjet skupa s pregovorima da se mora graditi pelješki most jer ipak je to schengenska granica", rekla je.

Fena