Rojsa ne pogađa izjava vlč. Zlatka Sudca

...oji je prokleo njegovu parolu “tko je jamio, jamio je” na predstavljanju knjige dr. Zdravka Tomca.

Sudac je dodao: - Molimo neka se zauvijek iskorijeni iz našeg društva pravilo kakvo je ‘tko je jamio, jamio je’.

 - Naravno da poznajem velečasnog Sudca, rekao je Rojs.

- Žao mi je što nisam bio na njegovim duhovnim obnovama kad su kod njega bili generali Gotovina i pok. Korade, jer nisam mogao biti prisutan. Ali zato sam bezbroj puta bio na njegovim misama u crkvi Sv. Mati Slobode za sve poginule u Domovinskom ratu, za sve poginule u HV-u i HVO-u. Uvijek me dirnu njegove propovijedi, a iza onog što sam rekao još uvijek čvrsto stojim.

Tada sam, kao i sada, bio za to da se ili podvuče crta ispod onog šta je bilo ili prestane s potkradanjem. Tada je vanjski dug Hrvatske iznosio samo 10 milijardi eura. A danas je dug 43 milijarde. Gdje je nestalo 33 milijarde eura i tko će za to odgovarati?, pita se Rojs.

Sve ću ih tužiti!

 - Napišite slobodno nek se danas usude donijeti zakone kojima će se ispraviti pretvorba, jer Ljubo Ćesić Rojs stoji iza svojih riječi.

Razmišljam da privatno tužim Sanadera, Rončevića i Juru Radića jer sam proveo godine po sudovima, a ni za šta me nisu osudili. Kako može kilometar autoceste danas koštati 15 miliona eura, a nekad je koštao 15 milijuna kuna?

Sve je to građevinska mafija koja kupuje beton po cijeni zlata, a sve to plaćaju hrvatski građani, rekao je Rojs.

 - Vrana vrani oči ne kopa, dodao je Rojs, misleći na bivšeg predsjednika Mesića koji je najavljivao procesuiranje nepravilnosti u pretvorbi prije dolaska na vlast.

 - Radi se o sprezi pojedinaca iz HDZ-a, HNS-a i SDP-a koji su, na čelu sa Sanaderom, prodali otok Smokvica za jednu kunu s pripadajućih 19 objekata i dva pristaništa. Kako se to može prodati za jednu kunu?, pita se Rojs.

Postoji li u njemu kakva bojazan ili nelagoda kao katolika čije je riječi prokleo vlč. Sudac?

 - Kakva nelagoda, da sam bio u prilici objasniti mu svoje riječi, nikakvog nesporazuma ne bi bilo, objašnjava Rojs.

slobodna dalmacija