Roditelji Ivane Hodak svjedoče u ponedjeljak

Majka i otac ubijene Ivane Hodak u ponedjeljak bi na zagrebačkom Županijskom sudu trebali svjedočiti u nastavku suđenja beskućniku Mladenu Šlogaru optuženom za prošlogodišnje ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice.

Policija i tužiteljstvo tvrde da, osim priznanja zločina, Šlogarove riječi, potkrepljuju i materijalni tragovi poput čahure i grickalice za nokte na kojima je otkriven njegov DNK.
Dok za policiju nema sumnje da je uhvatila pravog ubojicu, roditelji ubijene djevojke bivša ministrica i potpredsjednica vlade iz 90-ih Ljerka Mintas Hodak i zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak u medijima su u više navrata izrazili sumnju da je 61-godišnji beskućnik ubio njihovu kćer.

Posebno su sumnjičavi prema motivu ubojstva, odnosno Šlogarovoj tvrdnji, koju su prihvatili policija i tužiteljstvo, da je Ivanu ubio iz osvete njezinom ocu koji mu prije 14 godina nije pomogao naći posao i kojega je smatrao odgovornim za svoju tešku životnu priču.

Proturječnosti u iskazima

U pokajničkom iskazu pred policijom i istražnim sucem optuženi je u više navrata bio proturječan pa je tako, primjerice, tvrdio da je u trgovini skupih kozmetičkih preparata neposredno prije ubojstva kupio šampon protiv prhuti, no prodavačice ga se ne sjećaju i tvrde da šampon kakav je opisao ne postoji.

No, policija i tužiteljstvo tvrde da, osim priznanja zločina, Šlogarove riječi, potkrepljuju i materijalni tragovi poput čahure i grickalice za nokte na kojima je otkriven njegov DNK.

Ljerka Mintas Hodak i zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak u medijima su u više navrata izrazili sumnju da je 61-godišnji beskućnik ubio njihovu kćer.
Na posljednjoj raspravi svjedočenja trojice policajaca koji su uhitili Šlogara i vlasnika sjenika u Zaprešiću, gdje je pronađen pištolj kojim je Šlogar po vlastitom priznanju s dva hica ubio Ivanu Hodak, bila su proturječna pa je sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić proveo sudsku rekonstrukciju na sjeniku.

Odvjetnička vježbenica Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja 6. listopada prošle godine u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zločina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelj policije.

javno.com