Rječina poplavila središte Rijeke, 'platili' i dućani

Od 3 sata ujutro u petak na snazi je izvanredna mjera obrane od poplava za rijeku Rječinu. Zbog obilnih padalina, vatrogasci su tijekom noći imali pune ruke posla. Ispumpavali su vodu, a morali su ukloniti i stablo koje je palo na prometnicu u blizini bolnice Lopača na Grobniku.

Poplavljen je most u Lukežima u blizini Grobnika, pa je ta lokalna cesta zatvorena, kao i još neke slijepe ceste uz Rječinu.

Riječina je poplavila i samo središte grada Rijeke. Točnije, prelila se preko obale u Ružićevoj ulici, par stotina metara prije delte. U toj su ulici "platili" podrumski prostori, sportska dvorana fitness centra, trgovina odjećom i supermarket Plodine. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz poplavljenih prostorija, a materijalna šteta je velika, javlja Jutarnji list.

Centar za obavješćivanje obznanio je da je zbog poplave zatvorena i lokalna cesta Jezera - Saboli - Podhum. Dok je na tom području padala kiša ugroženo je bilo i nekoliko tisuća kuća, no kada su padaline prestale stanje se stabiliziralo.

Prema posljednjim analizama kvalitete vode svih izvorišta javne vodoopskrbe Rijeke i riječkog prstena zamućenje se smanjuje, no i dalje se preporučuje prokuhavanje vode za piće. Zamućeni su izvori Rječina, Zvir, Dobra, Dobrica, Perilo i Martinšćica, a voda se pojačano kontrolira i dezinficira klor-dioksidom, piše Jutarnji.