Radni sastanak u Cavtatu: Projekt jadransko-jonske autoceste

Zoran Milanović, cavtat, Vjekoslav Bevanda, milo đukanović
Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak u Cavtatu da je jadransko-jonska autocesta interes nekolicine država i da je to važan projekt za Hrvatsku.

»Projekt jadransko-jonske autoceste zajednički je interes svih četiriju država koji još uvijek nije ostvaren, a važan je i za Hrvatsku kao jedan kontinuitet pravca koji povezuje ovu regiju i za Crnu Goru i za Albaniju, i za BiH, ali i za Kosovo«, kazao je Milanović po završetku radnog sastanka s predsjednicima vlada Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore Vjekoslavom Bevandom, Edijem Ramom Milom Đukanovićem.

Sastanak na kojemu se razgovaralo o suradnji i mogućim zajedničkim projektima održan je uoči konferencije o jugoistočnoj Europi koju u Berlinu u četvrtak organizira njemačka kancelarka Angela Merkel.

Milanović je komentirajući najavljenu monetizaciju hrvatskih autocesta kazao je kako je ona posljedica toga da su autoceste pune tri ili četiri mjeseca godišnje, a ostatak godine su prazne.
»Nas ima samo 4,3 milijuna, a ne 12 milijuna, odnosno nema nas dovoljno da bismo autoceste cijelu godinu eksploatirali«, kazao je Milanović. .

Hina