Pulska Zračna luka: Novi letovi za Frankfurt, Pariz, London…

Ovogodišnja sezona službeno počinje 31. ožujka, a otvaraju je prvi direktni letovi irske niskotarifne kompanije Ryanaira prema Frankfurtu, Parizu, Londonu, Oslu i Bruxellesu. Letovi za Dublin startaju 19. travnja, a i Prag će se nakon 13 godina početkom lipnja ponovno direktno povezati s Pulom.

Nove su i linije za Malmö u Švedskoj te njemački Hamburg i škotski Edinburgh.

Što je s letovima prema Rusiji i hoće li prošlogodišnji smanjeni broj tih letova zbog uvođenja viznog režima sada biti još manji zbog krize u Ukrajini? Za komentar smo upitali direktora Zračne luke Svemira Radmila.

- Prema informacijama koje imam, Rusi su nažalost i nadolazeću sezonu u padu. Više nije problem vizni režim jer to je riješeno dosta dobro, ali niz je drugih problema, recimo, situacija na Krimu i jugoistoku Ukrajine, kaže Radmilo.

- Rusko tržište i inače kasno reagira, tako da je sada jako teško dati konkretnu procjenu o broju ruskih gostiju. Međutim, realno je očekivati daljnji pad s obzirom na političku situaciju ali i vrlo ozbiljan pad vrijednosti ruske rublje. Po našim procjenama, letova prema Moskvi iz Pule će biti, i to od sredine svibnja do kraja rujna, rekao je Radmilo.

Hina