Prosvjednici u Splitu zviždali Vladi i Josipoviću, klicali Gotovini

Skup je častan, ali nas je malo. Tužan sam i teško mi je, jer je svaki dan u zatvoru strašan za svakog branitelja. Razočarao nas je predsjednik Ivo Josipović, kojeg smo izabrali i divili smo mu se, a ovo je potpuni poraz. Hrvatske ne smije odustati od tužbe za genocid, jer će nam inače Srbi pisati povijest - kazao nam je Sveto Maretić, umirovljeni hrvatski branitelj iz Splita.

Od zgrade Županije do Rive pjevale su se pjesme "Zovi, samo zovi", Thompsonova "Lijepa li si" i "Marjane, Marjane".

- Prije dvadeset godina naši ljudi obukli su uniforme i nitko se nije pitao "zašto baš ja". Cijela Hrvatska je bila ujedinjena zbog sna o blagostanju i slobodi. Gospoda iz saborskih stolica, umjesto da cijene ono što je teško stečeno, oni to prodaju odnosno daju. Umjesto da budu čuvari našeg sna, vi se okrećete protiv njega. Poručujem im da ne zaslužuju biti dio našeg sna i da ne zaslužuju živjeti ispod ovog našeg neba - kazala je u emotivnom govoru na Rivi Anita Barišić - Muslim iz splitske podružnice nadstranačke udruge "Volim Hrvatske", organizatora prosvjednog mimohoda.

Prosvjednici su zvižducima reagirali na spomen Europske unije i hrvatske Vlade, jer, kažu boli ih to što im to radi baš "naša vlast". Pitaju se zašto se ne poništi popis zbog kojeg ne mogu mirno spavati. Nadaju se da će se prosvjedi diljem Hrvatske nastaviti i dalje, i da je ovo tek početak priprema povratka kući za generala Antu Gotovinu, na čiji su spomen nazočni klicali i odobravali pljeskom.

izvor: www.dalmacijanews.com