Prosvjed protiv Vučića na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

prosvjed zagreb
... u 7 sati zabranila već dogovoreni prosvjedni skup, pa se morao održati na Trgu bana Jelačića, javlja HRT.

Upravo se zbog toga i činjenice da u Hrvatsku dolazi Aleksandar Vučić, orilo "izdaja", čuli su se jaki zvižduci, pogotovo u trenucima kad su se puštali Vučićevi govori koje je govorio 1994. u Glini te njima huškao protiv Hrvatske.

Skup su osiguravale jake policijske snage, interventna policija i posebno vozilo MUP-a Hrvatske opremljeno kamerama za praćenje ovakvih događaja.

Prosvjednici su kazali da će se njihov glas ipak čuti i otišli na Gornji grad. Kazali su da će doći do posljednje policijske barikade kod Kamenitih vrata i onda će srbijanski predsjednik dobro čuti glas hrvatskog naroda.

Policija privremeno ograničila pristup Markovom trgu

U policijskom priopćenju stoji: Temeljem članka 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu.

S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14.

Prosvjed HVIDR-e ispred Srpskog narodnog vijeća

Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić rekao je da HVIDRA-a podržava prosvjed Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u povodu dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb, ali je HVIDRA organizirala skup i ispred Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj ulici.

HRT doznaje da se ondje okupilo 15-ak prosvjednika.