Promet prugom je u prekidu zbog krađe kablova

krađa kablova, željeznički promet, Generalski Stol, Promet prugom
U prekidu je željeznički promet kod Generalskog Stola, na pruzi Zegreb-Rijeka, zbog oštećanja kablova kontaktne mreže, umjesto vlaka voze autobusi, a normalizacija se očekuje iza 13,30 sati, doznaje se u četvrtak iz HŽ Infrastrukture.

Željeznički promet prekinut je nakon što je sinoć oko 17, 30 sati na elektrificiranoj željezničkoj pruzi kod Generalskog Stola putnički vlak naletio na metalno uže kontaktne mreže koje je visjelo nad prugom. Nitko nije ozlijeđen, naveli su HŽ-a Infrastrukture.

"Promet prugom je u prekidu zbog izmjene kablova kontaktne mreže koja se proteže iznad vlakova, a koja je oštećena. Pretpostavljamo da je riječ o pokušaju krađe, jer se krađe kablova, na žalost, povremeno događaju, ali je policija ta koja će utvrditi što se točno dogodilo i zašto su kablovi presječeni, rekao je glasnogovornik HŽ Infrastrukture Ivan Kartela.

Zbog oštećenja na vlaku i kontaktnoj mreži iznad pruge Hrvatskim je željeznicama prouzročena šteta je veća od 99.000 kuna, priopćila je policija, a glasnogovornik HŽ Infrastrukture Ivan Kartela rekao je da se iznos štete tek treba utvrditi.

Očevid ogulinske policije završen je sinoć u 22,40 sati, nakon čega su zaposlenici HŽ Infrastrukture sanirali dio oštećenja i omogućili od ponoći do jutros u 8,40 sati prometovanje vlakova s dizelskom vučom.

No, željeznički promet je od jutros ponovno u prekidu zbog popravljanja kontaktne mreže. Radovi bi trebali potrajati do 13,30 sati, kada se očekuje i normalizacija prometa.

Hina