Progonjena je bila i Dunja, Haag joj je uzeo muža, a Hrvatska posao

... i ratnim suborcem Antom Kotromanovićem avionom hrvatske Vlade otišla po svog slobodnog supruga u Haag. Život obitelji Gotovina, posebice supruge Dunje i sina Ante, te generalove najbliže rodbine i prijatelja u proteklih 11 godina, koliko je general Gotovina proveo u bijegu i haaškom pritvoru, nije bilo nimalo lak.

Ne samo da su strepili za svoga supruga, oca, brata i prijatelja nego su i oni, posebice njegova supruga Dunja, bili progonjeni kao i njezin Ante. Sve to i sva poniženja u ovih 11 godina Dunja je izdržala i dočekala taj dan - da zajedno sa svojim 15-godišnjim sinom Antom u obiteljskom okruženju može zagrliti svoga dragoga Antu.

Oni koji poznaju Dunju i njeni prijatelji kažu da ona ovih 11 godina teškog života bez supruga Ante dijeli u dvije faze. Prvu kada nije znala gdje je, kada je svaki dan strepila za njegov život, kada je samo zato što je njegova supruga ostala bez posla, bila praćena i progonjena, i na drugu fazu, kada je Ante bio u pritvoru. Tada je bila puno mirnija, jer je svoga Antu mogla makar vidjeti svakih mjesec dana i puno češće čuti.

Dunja Zloić radila je u Ministarstvu obrane i bila je osoba od velikog povjerenja ministra Gojka Šuška. S generalom se najvjerojatnije tu i upoznala te započela njihova ljubavna romansa. O tome kako su se njih dvoje vjenčali u svojoj knjizi "Ratnik, pustolov i general" opisao je Nenad Ivanković: "Vjenčali su se doslovce između dvije akcije. Iste večeri kada je završila operacija Ljeto 95, Gotovina je sjeo u džip i krenuo u Zagreb. Znao je da ima najviše 48 sati", navodi se u Ivankovićevoj knjizi. Vjenčanje je bilo 29. srpnja 1995. godine u Gornjogradskoj vijećnici, a vjenčani kumovi Anti i Dunji bili su ministar obrane Gojko Šušak i hrvatski general Ante Roso, velik Antin prijatelj s kojim je bio u Legiji stranaca.

Prije ženidbe s Dunjom Ante je bio u kratkoj vezi s Vesnom Karuzom, urednicom na HTV-u, s kojom ima 18-godišnju kćer Anu.

- Ana je presretna. Pozvala je doma prijatelje da zajedno prate presudu, a kad je čula da je oslobađajuća, rasplakala se od sreće. Kod kuće nam je ludnica cijeli dan - rekla je Vesna Karuza.

Izvor: vecernji.hr