"Progon branitelja počeo Ivo, a nastavila njegova učenica"

Dodao je kako je na jednom internetskom portalu objavljen popis od 340 hrvatskih branitelja koje je srbijansko tužiteljstvo optužilo za ratni zločin i za kojima je raspisana međunarodna tjeralica, te da "ima saznanja kako je taj popis daleko veći i da se na njemu nalazi i stotinjak osječkih branitelja".
Kosor, gdje si?

Nedopustivo je da se peti dan nakon uhićenja Tihomira Purde, hrvatskog branitelja iz Vukovara, nije oglasila premijerka Kosor i to osudila, već da je "premijerka jedino izjavila ako bude potrebe da će razgovarati sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem".

Smatramo da ona nema što razgovarati s predsjednikom Tadićem, niti se uplitati u pravosuđe "koje nažalost također nije ništa poduzelo vezano za progon hrvatskih branitelja".

Izjava ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića kako su ministarstva pravosuđa Hrvatske i Srbije razmijenila "određene popise ljudi, na kojima se nalazi 40-ak hrvatskih braniteja" te da se oni i dalje ažurijaju je sramotna, ocijenio je Šišljagić.

Također je sramotnim ocijenio učestale susrete hrvatskog i srpskog predsjednika i premijerke kao i dolaske srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Hrvatsku, dodavši kako se očito "radi o dogovorima koji nisu u interesu hrvatskih branitelja".

Predsjednik Izvršnog odbora HDSSB-a i saborski zastupnik Dinko Burić rekao je kako HDSSB traži od premijerke Kosor i hrvatskih vlasti da najhitnije povuće hrvatskog veleposlanika iz Srbije, a veleposlaniku Republike Srbije u Hrvatskoj da otkaže gostoprimstvo.
Progon branitelja pokrenuo je Sanader

"Na djelu je nastavak političkog progona koje je pokrenuo protiv hrvatskih branitelja i generala bivši premijer Ivo Sanader, a njegova učenica i nasljednica Jadranka Kosor nastavlja", rekao je.

"U svemu je i sramotna uloga bivšeg predsjednika hrvatskog Sabora Vladimira Šeksa, pa je lako moguće da se popisi politički prilagođavaju kako se na njima ne bi pojavilo i Šeksovo ime", dodao je Burić.

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić rekao je kako se hrvatski branitelji proganjaju kao ratni zločinci, a "četnici koji su napali Hrvatsku abolirani su i normalno žive u Hrvatskoj". "Najcrnje slutnje hrvatskih branitelja su se nažalost ostvarile, jer mi znamo da popisi postoje, jedino nam nije jasno zašto se o njima šutilo", rekao je.
Nečasna uloga udruge Save Štrbca

Ustvrdio je kako je nečasnu ulogu "u sastavljanju popisa odigrala je udruga Veritas Save Štrbca, te Zoran Pusić, koji su to godinama pripremali". "Sve što se događa oko hrvatskih branitelja je izdaja nacionalnih interesa", rekao je Kolobarić.

(Hina)