Privedeno osam osoba zbog napada Uzdolju kod Knina

Privedeno osam osoba zbog napada Uzdolju kod Knina
Policija je privela osam osoba koje sumnjiči da su sudjelovali u napadu na goste koji su u lokala u Uzdolju kod Knina 21. kolovoza gledali nogometnu utakmicu između Crvene zvezde i Young Boysa, doznaje Hina u šibensko-kninskoj policiji.
 
Policija je u srijedu izvijestila da su u službene prostorije šibenske policije priveli osam osoba s područja Splita, koje osobe se dovodi u vezu s kaznenim djelom izazivanja nereda. Kriminalističko istraživanje se nastavlja i tijekom današnjeg dana, izvijestila je policija najavivši da će više informacija objaviti nakon dovršetka istraživanja. Policija je ranije izvijestila da je napad koji je izazvao brojne reakcije i osude nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom okarakteriziran kao izazivanje nereda zbog čega počiniteljima prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora. Hrvatski mediji podsjećaju da su se prošle srijede dogodila dva napada na goste kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice beogradskog kluba, u Đevrskama i u Uzdolju.
 
Napadači u Đevrskama vrijeđali su prisutne na nacionalnoj osnovi razbijajući pritom boce i vješalice. No, njih su vlasnik kafića i gosti identificirali te ih je policija brzo privela. Radi se o 28-godišnjaku i 25-godišnjaku. Policija je na koncu u vezi tog događaja podnijela pet prekršajnih i jednu kaznenu prijavu.
 
Napad u Uzdolju bio je puno ozbiljniji i, čini se, organiziraniji. Navodno je u lokal upalo desetak napadača s fantomkama na glavama. Bili su oboružani palicama, daskama, a spominjala se i mačeta. Desetak je napadača s "fantomkama" ušlo u lokal s ciljem devastacije inventara i ozljeđivanja prisutnih. Da su, za razliku od "kolega" iz Đevrsaka, napad isplanirali dokaz su i vozila koja su, zbog nemogućnosti kasnije identifikacije, ostavili upaljena uz glavnu cestu, podalje od parkirališta pred lokalom, piše Jutarnji list.