Pristupne ceste Pelješkom mostu dobile lokacijske dozvole

pelješac
pelješac
Temeljem podnesenog zahtjeva Hrvatskih cesta, Uprava za državne dozvole Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja izdala je lokacijsku dozvolu za dionicu državne ceste DC 414 od Sparagovića do Dola nazvanu „Stonskom zaobilaznicom", koja predstavlja dio projekta izgradnje Pelješkog mosta, navodi se u priopćenju.

Izdavanjem ove lokacijske dozvole stvoreni su uvjeti za podnošenja zahtijeva za izdavanje građevinske dozvole za cjeloviti projekt "Pelješki most" sa "Stonskom zaobilaznicom", a njeno izdavanje, prema najavljenoj gotovosti projekta Hrvatskih cesta, može se očekivati u sljedećih 30 do 45 dana, dodaje se.

Duljina dionice za koju je izdana lokacijska dozvola iznosi 18,1 kilometara i gradit će se u dvije faze koje su opisan u idejnom projektu.

Riječ je o građevinskom dijelu trase ceste koji obuhvaća čvor „Prapratno", odmorište za putnike i vozače Sparagovići s ukupno 30 parkirnih mjesta za putnička i teretna vozila te autobuse, projekt unutarnje i vanjske odvodnje, vijadukt „Prapratno" i podvožnjak u čvoru „Prapratno", most „Ston", tunel „Polakovica" i „Supava" te niz prolaza i potpornih zidova s rekonstrukcijama ostalih infrastrukturnih objekata, piše Hina.

Vrijednost ukupnih radova pristupnih cesta i Pelješkog mosta sa zaobilaznicom Stona iznosi 450 milijuna eura, a od toga približno 270 milijuna otpada na sam most, stoji u priopćenju ministarstva.