Priopćenje za javnost povodom paljenja hrvatske zastave u Beogradu

vojislav šešelj, ratni zločinac, žalbeno vijeće Haaškog tribunala, Koordinacija braniteljskih udruga, Koordinacija Hrvatskih udruga, vojislav šešelj, Den Haag, ICTY, vojislav šešelj, Haški Tribunal

Sobzirom da iza ovog čina stoji četnički vojvoda Vojislav Šešelj, kao optuženi ratni zločinac i neprijatelj postojanja hrvatskog naroda i hrvatske države, želimo vjerovati kako će međunarodna javnost i Međunarodni sud za ratne zločine u Haagu pravovremeno reagirati, u cilju sprječavanja destabilizacije odnosa među državama nastalim nakon raspada SFR Jugoslavije.

Velikosrpska ideologija koju predstavlja četnički vojvoda Vojislav Šešelj još uvijek živi u programu Srpske radikalne stranke i njihovih simpatizera, i stoga je nemoguće graditi stabilnost, mir i toleranciju u Bosni i Hercegovini ukoliko se institucije za zaštitu kolektivnih interesa svakog naroda ne obračunaju s ovakvim neprijateljskim namjerama i akterima.

Otvorena prijetnja srpskih četnika hrvatskom narodu nama hrvatskim braniteljima nije nepoznata povijesna činjenica i nećemo nikome dopustiti umanjivanje njenog značaja i uvjeravanje kako su to ispadi neodgovornih pojedinaca.
Tražimo da Hrvatski narodni sabor BiH što prije utemelji rad Glavnog vijeća u punom kapacitetu s jasnom zadaćom stvaranja preduvjeta za sprječavanje pokušaja bilo kakve ugrozbe hrvatskog naroda u BiH. Institucije Bosne i Hercegovine nisu mogle ni 1991. godine braniti ustavni poredak Bosne i Hercegovine i zaštititi njezine građane i uvjereni smo kako to nisu u stanju napraviti ni danas.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini mora biti najveći jamac svoje sigurnosti i stabilnosti i stoga je potrebno žurno donijeti sve političke i pravne odluke koje bi bile u funkciji zaštite nacionalnih interesa hrvatskog naroda u BiH.

Odbor za nacionalnu sigurnost
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB