Priopćenje Stožera za obranu hrvatskog Vukovar

1. nastavljamo sa mirnim iskazivanjem negodovanje nezakonito i na silu postavljenih dvojezičnih ploča na javnim objektima, te ćemo isto činiti sve dotle dok se u Vladi i Saboru ne ispune naši zahtjevi, svakodnevno sa početkom od 10:00 h na Trgu dr Franje Tuđmana u Vukovaru.

2. jučerašnjim skidanje, potajice i javno postavljenih ploča dokazali smo da smo doslijedni svojim dosadašnjim stavovima, te da do ispunjenja naših zahtjeva uz otvoreni dijalog na državnoj razini nećemo odustati, ovog puta od mirnog iskazivanja negodovanja raznim akcijama. Ploče za sada nećemo nasilno skidati, te praviti našoj hrvatskoj policiji probleme i neugodnosti.

3. u četvrtak, 5.rujna 2013.g., sa početkom u 14:00 h održat ćemo radni sastanak sa predstavnicima svih braniteljsko-stradalničkih i domoljubnih udruga, te predstavnicima branitelja koji nisu članovi niti jedne od udruga, na taj način, da iz svakog grada dođe po jedan ili dva njihova predstavnika. Istima je na ovom mjestu upućen javni poziv za sudjelovanje na sastanku, a putem e-mail adresa (koje posjedujemo i koji su nam dali potporu) će im biti upućen i službeni, odnosno telefonski poziv. Također, molimo da se ovaj poziv po mogućnosti dostavi i ostalim Udrugama, odnosno predstavnicima branitelja iz drugih mjesta RH, koji su do sada iskazali želju za dolaskom u Vukovar kako bi nam dali javnu potporu. Molimo iste da svoj dolazak potvrde na naš službeni mail: [email protected].

4.izvješćujemo sve one koji žele doći u Vukovar i na taj način iskazati zajedništvo i potporu da su "vrata" našeg grada za sve otvorena. Molimo prije toga najaviti dolazak na brojeve mobilnih telefona 098/670 862, 098/332 415 i 098/463 436.

5.Posjedujemo informacije da su osobe i članovi Stožera, sudionici jučerašnjeg prosvjeda pušteni svi sa ispitivanja i obrade, osim Envera Arnautovića Enkija.

Sa vjerom u Boga i hrvatski narod, za hrvatski Vukovar i Republiku Hrvatsku

STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA