Primorac planira dati laptop svakom učeniku

dragan primorac

Projekt koji, kako je rekao na konferenciji za novinare, podupiru velike svjetske korporacije i partneri iz privatnoga i javnog sektora, među kojima su Google, MIT, City Group, UNDP i drugi, krenuo je iz SAD-a, a vlasnici patenta odabrali su upravo njega da projekt uđe u Europu.

On je odabran, kako je ustvrdio, zbog rezultata koje je postigao u hrvatskome školskom sustavu.'U predstojećih 10 godina, tijekom svoja dva mandata, učinit ću Hrvatsku najobrazovanijom nacijom u Europi', poručio je Primorac.

Što će biti s 250 tisuća laptopa koji su navodno osigurani za hrvatske đake ako on ne bude izabran za predsjednika, Primorac nije htio odgovoriti. Ustvrdio je kako će to ovisiti o vlasnicima patenta s obzirom na to da je projekt vezan za njegovo ime.

Na konferenciji za novinare bio je i predsjednik i glavni izvršni direktor organizacije 'One Laptop per Child' Charles Kane te bivši izraelski ministar znanosti Eliezer Sandberg, koji su prvi laptop za Hrvatsku simbolično uručili Luki Autišeru, učeniku sedmog razreda Osnovne škole Remeta.