Priča o Dadi: Rekao je: 'Ako svi odu, tko će braniti zemlju?' Nije mi se vratio

Vukovar, priča
Njegova majka Barica Spudić tražila ga je sedam godina.

"Do zadnjeg trenutka smo se sve mi majke nadale da su živi. To nas je držalo dok nije otvorena Ovčara. Imala sam osjećaj, gledala sam na Šalatu, javljeno je mojima da su tijela stigla na patologiju. On se zvao Pavao, a zvali smo ga Dado. Ja sam rekla: 'Dadiću, vratio si mi se doma'", rekla je Spudić u razgovoru za N1.

Iako je njen sin identificiran, Spudić kaže da je još uvijek članica udruge Vukovarske majke.

"Dok smo žive bit ćemo uz njih u traženju supruga, sinova, očeva braće. Nas pet je bilo, četiri Vukovarke i ja iz Zagreba koje smo odmah nakon pada Vukovara tražile po institucijama što se dogodilo. Još uvijek se nalazimo", kaže.

Kaže da tvrdnja da vrijeme liječi rane nije istinita.

"Više puta vas zaboli kad netko kaže da vrijeme liječi rane. Vi vaše dijete ne možete zaboraviti, nikoga iz obitelji tko je bio jako dobar. Meni je suprug umro, nije mogao to podnijeti, dobili smo samo zubalo od sina. Imala sam tragediju jednu za drugim. Ne mogu nikako zaboraviti dijete... On je živ, s njim razgovaram o lijepim stvarima, na groblju. Razgovaram, ali odgovora nema. Teško mi je danas za one majke, supruge, koje nemaju gdje zapaliti svijeću. Imale smo Zid boli, jako mi je žao svih majki. Ja sam već Vukovarka postala. Želja mi je da nađu svoje", rekla je majka branitelja.