Priča iz Hrvatske: Milan Popović dolazi Severini kad hoće - Korčulaninu nisu dali vidjeti ženu

A Milan Popović, Severinin odabranik, dolazi kad mu se prohtije! Koliko god se megapopularna Severina trudila pokazati kako je ona obična rodilja kao i sve druge, te da neće tražiti za sebe u bolnici u Splitu nikakve posebne privilegije, sve je u praksi bitno drugačije. Severina je u apartmanu, pred njezinim su vratima čuvari, njoj se dolazi u posjetu kada tko želi. Misli se tuposebno na njezinog životnog partnera i oca već popularnog Aleksandra, starog tek nekoliko dana, moćnog srpskog biznismena Milana Popovića.

Severina nije supruga predsjednika države

Naime, kako su svi jednaki, a zapravo vrlo nejednaki, imamo priliku vidjeti svaki dan u našoj lijepoj Hrvatskoj. A eto, sada, i na primjeru splitske bolnice. Naime, Novom listu se javio Korčulanin Edi Bosnić iz Blata, čija je supruga Željka bila smještena na istom odjelu gdje i Severina, koji kaže:

- Došao sam u Split, u rodilište, u četvrtak oko 11 sati i na porti zamolio da me puste kod Željke, barem nakratko, budući da nikako u vrijeme posjeta, od 16,30 do 17,30 ne stižem. Zadnji trajekt za Korčulu kreće iz Splita u 15 sati, sat prije toga katamaran, i to je to. Da bih vidio suprugu u vrijeme posjeta morao bih prespavati u Splitu. Zamolio sam da me puste prije, nakratko. Rečeno mi je kako ne smijem, a posebno ne zato jer mi je žena na drugo katu, gdje je i Severina.

Čovjek je, naravno, poludio. Naime, i on, kao i svi koji nešto čitaju o Severini, znaju kako se k njoj dolazi kada i kako tko želi, posebno kada je riječ o njezinim najbližima i Milanu Popoviću. Kaže Bosnić kako bi sve i mogao razumjeti da je na katu ležala supruga predsjednika države, jer je svjestan kako je tada u pitanju ipak neka posebna „sigurnosna varijanta". Ali, Severina je tek obična žena kao i sve druge, tek popularna pjevačica. Uvrijedila su ga ta dvostruka pravila - za one koji imaju i mogu, i one obične smrtnike, kakav je on, običan čovjek s Korčule.

Severina sama plaća zaštitare

Oglasio se i Tomislav Petrović, Severinin menadžer, koji kaže kako Severina s tim slučajem nema ama baš nikakve veze, te dodaje: - Ako je gospodinu i rečeno to što tvrdi, da ne može do supruge zbog Severine, rekli su mu to na svoju ruku.

Petrović kaže i kako su čuvari pred Severinina vrata postavljeni uz dogovor s bolnicom, a Severina ih sama plaća. Učinjeno je to kako u njenu sobu ne bi upadali nepozvani novinari i fotoreporteri te ju uznemiravali.

- Ne može bilo tko ući u bolnicu kad mu to odgovara - rekao je za Novi list Dujomir Marasović, ravnatelj KBC-a Split, koji ne zna detalje „slučaja" jer je cijeli tjedan bio u Zagrebu na poslu saborskog zastupnika. - Kućnog reda mora se svatko pridržavati.

Naravno, nije tako kako ravnatelj Marasović kaže, jer posjete su od 16.30 do 17.30, a višestruko povlašteni Milan Popović u posjet je dolazio kad mu se prohtjelo. Valjda nije potrebno i za to spominjati posebno neke dokaze, osim onih koji su već viđeni na fotografijama, u napisima, na snimkama tv kamera. Sve to dokazuje kako postoje obični i oni neobični građani ove zemlje, pa i neobični oni koji uopće i nisu građani Hrvatske.

Izvor: javno.hr