Preko granice sa Neumom će moći samo mačke, psi i tvorovi

Ne informiraju li se na vrijeme, turisti koji na jug sa sobom vode i takve kućne ljubimce, mogli bi se u Neumu iznenaditi kad ih se na nastavak puta uputi - trajektom.

Na trajekt će, dakako, morati i građani krajnjeg juga Hrvatske koji su u Zagrebu, recimo, kupili novog kućnog ljubimca, a nije ni pas ni mačka niti pitoma vretica.

Žive životinje preko Neuma neće moći, osim, i to najviše pet, kućnih ljubimaca. Nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca do pet komada, odgovaraju iz Ministarstva poljoprivrede, definirano je Pravilnikom o zahtjevima zdravlja životinja za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca iz 2011. godine, koji kaže kako će promet kućnim ljubimcima u pratnji vlasnika biti dozvoljen kroz Neumski koridor i nadzirat će ga djelatnici Carine, piše Novi list.

Treba spomenuti kako trajekt od ove sezone k tome i poskupljuje, te bi se turistima koji planiraju na krajnji jug Hrvatske sa sobom povesti i, recimo, najdražu iguanu ili nekog glodavca, možda više isplatilo ostaviti ga na brigu nekome kod kuće, prenosi Danas.hr.