FOTO  Predstavnici Stoca sudjelovali na Sajmu u Vodnjanu

Stolac, sajam, maslinovo ulje

Ova jedinstvena manifestacija se održava na ogromnom prostoru od 1600 metara četvornih i okuplja preko 150 izlagača iz 6 europskih zemalja.
Za vrijeme ove manifestacije, Vodnjan je postao centar susreta hrvatskih proizvođača i uljara, ali i mnogobrojnih međunarodnih gostiju.
Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) okupio je maslinare i uljare cijele Jadranske euro-regije s ciljem da se širokoj javnosti predstave kvalitete mladog maslinovog ulja, a time i zdrave prehrane. Svake je godine interes za DMMU sve veći što pokazuje konstantni rast posjetitelja. Nastali kao jedinstvena manifestacija, Dani mladog maslinovog ulja posebno pridonose afirmaciji maslinovog ekstra djevičanskog ulja kao kvalitetan autohtoni vodnjanski brend.

Ovogodišnji program bio je prepun različitih zanimljivosti, bogate gastronomske ponude, vođene degustacije maslinovog ulja, predavanja i panela na teme bliske maslinarstvu i poljoprivredi.

Hercegovinu je predstavljala Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja iz Stoca, te privatna uljara Ramljak iz Čapljine, kao i proizvođači šipka, maslinovog ulja iz Mostara. Na hercegovačkom štandu bila je bogata ponuda raznih proizvoda na naših prostora, te je i zainteresiranost posjetitelja bila velika. Uz poljoprivredne proizvode, na Sajmu su predstavljeni i turistički kapaciteti Hercegovine i Stoca.