FOTO/VIDEO  Predstavljeno prvih pet Kiowa Warior helikoptera

Kiowa Warior , helikopter, Zemunik, vojni helikopter, OH-58D Kiowa Warrior
Helikoptere OH-58D Kiowa Warrior hrvatski stručni tim ocijenio je vrlo dobrima. Helikopteri su opremljeni standardnom opremom i naoružanjem, a u trenutku pregleda njih 14 još se nalazilo u aktivnoj upotrebi.

U zračnoj luci Zemunik jutros je predstavljeno prvih pet od 16 Kiowa Warrior helikoptera, koje su SAD poklonile Hrvatskoj. Riječ je o vojnim helikopterima, koje je američka vojska proglasila vojnim viškom. Prezentaciji je prisustvovala i američka veleposlanica u Hrvatskoj, Julieta Valls Noyes.

Riječ je o vojnim helikopterima, koje je američka vojska proglasila vojnim viškom.

Helikoptere je koncem prošle godine, u vojnim bazama Fort Bragg u Sjevernoj Karolini i Redstone Arsenal u Alabami, pregledao stručni tim Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH. Helikoptere OH-58D Kiowa Warrior hrvatski stručni tim ocijenio je vrlo dobrima. Helikopteri su opremljeni standardnom opremom i naoružanjem, a u trenutku pregleda njih 14 još se nalazilo u aktivnoj upotrebi.

Helikopteri nisu bili konzervirani na vojnom skladištu, što bitno smanjuje troškove njihovog stavljanja u pogon u sastavu Hrvatske vojske.

U pitanju su jednomotorni vojni helikopteri namjenjeni izviđanju i vatrenoj podršci kopnenim snagama. Ratno zrakoplovstvo SAD-a koristi ih od 1969. godine.