FOTO  Predsjednica RH s vojskom obišla Lourdes i zapjevala 'Herceg Bosno, srce ponosno'

kolinda u lurdu

Na otvorenju dvadeset i petog hodočašća Hrvatske vojske i policije prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snagaS RH general pukovnik Drago Matanović.

Grabar Kitarović je na Facebooku objavila kratak video u kojem s ministrima i vojnim biskupom pjeva pjesmu 'Lijepa li si', koju inače izvodi Marko Perković Thompson.

Ovogodišnje hodočašće je i jubilarno dvadeset i peto na kojem sudjeluju Oružane snage Republike Hrvatske i pripadnici policije. U hodočašću sudjeluje oko 800 hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja predvođenim vojnim biskupom Jurom Bogdanom. Zapovjednik 25. hodočašća Hrvatske vojske i policije je brigadni general Miroslav Kovač.

Ovogodišnje hodočašće u Lourdes odvija se pod motom „Daruj nam mir", a na njemu sudjeluju pripadnici oružanih snaga iz šezdesetak država. Hodočašće završava svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem u nedjelju 21. svibnja 2017. godine, priopćili su iz MORH-a.FOTO: Facebook