Predsjednica posjetila malenu Vanesu: donijela joj poklon, osvrnula se i na incident s ocem

Kolinda Grabar Kitarovi?, čile, Kolinda Grabar Kitarović, zapljena droge , argentina-hrvatska
Nakon što je Dragan Dolenc, otac 14-godišnje Vanese koja teško bolesna leži u bolnici u Zagrebu, završio u zatvoru zbog prijetnji liječnicima na Rebru koje je iznio tijekom razgovora sa službenicom u Uredu predsjednice, s Pantovčaka su poručili da su upoznati sa slučajem još od kolovoza 2017. i kako su učinili sve što je u njihovoj moći da pomognu ovoj obitelji koja se bori za život kćeri.

Predsjednica je u poslijepodnevnim satima i osobno došla u bolnicu u posjet oboljeloj djevojčici te joj je donijela medvjedića na poklon. U razgovoru s njom i liječničkim osobljem zadržala se 35 minuta.

"S obzirom da se radi o maloljetnici, ne mogu govoriti o zdravstvenom stanju Vanese, ali mogu potvrditi da je tim njezinih liječnika promptno reagirao i da rade sve u svojoj moći. Tijekom sutrašnjeg dana roditelji će dobiti novi plan liječenja djevojčice i na kraju će oni odlučiti", rekla je predsjednica dodavši da želi sve najbolje njezinim roditeljima, pa i ocu koji je zbog prijetnji završio u zatvoru.

"DORH je pokrenuo postupak protiv njega u koji se ja ne smijem i ne želim miješati. Ali mogu razumjeti njegovu bol. Jedino mi je žao što se nije predstavio kad je zvao, tek smo kasnije saznali o kome se radi. Da se u startu predstavio, odmah bi se drugačije reagiralo", rekla je Grabar Kitarović, prenosi Jutarnji list.