Prebivalište, boravište, domovina, imovina, inkvizicija

...i boravištu građana čime bi se omogućilo korištenje dvostrukih adresa a time i osobnih iskaznica a uskoro bi trebao i doći u Saborsku proceduru.Tako bi organi RH tj. policijske uprave po službenoj dužnosti ili na zahtjev tijela državne uprave ili jedinica lokalne samouprave „brisali“ iz evidencije osobu za koju se na temelju svih činjenica i okolnosti nedvojbeno utvrdi da je „trajno iselila iz RH“.

Izmjenjeni Zakon kaže:Novčanom kaznom od 500 do 3.000 kuna kaznit će se osoba koja ne prijavi ili ne odjavi promjenu adrese stanovanja u propisanom roku.Novčanom kaznom od 3.000-15.000 kuna kaznit će se osobe koje pružaju „smještaj“.

Tko će biti inkvizitori i na koji način će se inkvizicija provoditi to će se tek vidjeti.

Na ovaj način se osobna iskaznica nelogično postavlja u prvi plan kao sredstvo prijevare naročito na izborima mada je stvarnost potpuno drugačija jer RH lako može utvrditi identitet osoba koji imaju dvije osobne iskaznice preko konzularnih predstavništava u BiH.

Iako su „jmbg“ brojevi različiti svi ostali podaci nedvojbeno mogu ukazati na identitet osobe.

Kod glasovanja eliminaciju „dupljaka“ je lako napraviti boljim kompjuterskim programom s kojim se lako utvrdi prijevara dvostrukog glasovanja.Za sve ostalo dvostruka osobna iskaznica i nije nekakva „privilegija“.Ona je bila privilegija samo za potražiti i dobiti posao u „majčici“ RH na nekom natječaju ili da neka hrvatska majka iz BiH rodi u RH i da ima malo bolji tretman i da dobije par mjeseci mizerne socijale (ali da prije toga ubaci štogod u vječno gladna usta poreznih obveza).

Znači opet se najviše udara po „Hrvatićima“ u BiH.

Prema tome osobna iskaznica hvala Bogu postaje važniji dokument od državljanstva jer vam državljanstvo nitko nemože ukinuti i kazati odrekni se „domovnice“ ili „otadžbinice“ ili izaberi jedno od to dvoje.A na osnovu domovnice se dobiva osobna iskaznica.

Francuska i druge pametne zemlje bore se za sve više duplih državljana u svome parlamentu a mi u Saboru opet prstom ukazujemo na dlaku u pokvarenom jajetu.

A što ako imate imovinu i u RH i u BiH pa se odreknete jedne iskaznice kako ćete platiti režije ili ostvariti prava bez osobne iskaznice?!

Ili što ako vam ljubljena domovina nedaje priliku za posao ali to vam pruža otadžbina.

Znači opet „udri Miću po glaviću“,sirotinju će inkvizicija lako „ukebati“ ali što će veliki biznismeni iz dvije države.

Ovako se opet stječe dojam da se „buba“ po sporednim probemima.Umjesto da RH „kompjuterski“ lako odbije dvostruke glasače i za to ih novčano kazni i inkvizira ona će suludo trošiti policijske organe i resurse na glupe inkvizicije umjesto da se crveni i crni hrvati „ pohrvu s korupcijskom hobotnicom“.

Crveni će likovati a bome i mnogi „ljubomorni“ u BiH, naročito oni koji nemaju vize.Jadranka je obećala Pupovcu da se inkvizicija neko dogledno vrijeme neće odnositi na srpske izbjeglice iz RH.

Dokazivanje gdje je tko boravio,prebivao,imao smještaj,utočište od inkvizicije, biti će preokupacija učinkovite policije.S toga kriminalci odahnite plave odore su dobile važniji zadatak.

Kad god čujem ili vidim kakvu glupost poput ove na TV ili net-u dobijem veliku inspiraciju.Zbog toga živjela glupost ona je pokretačka snaga!

Živio strah, pogotovo inkvizicijski, jer i strah je pokretačka snaga on nam snagu daje!

Oni „crni“ Hrvati u BiH mogu malo i zaplakati- to bar nije zabranjeno.

Kad je bilo uzeti pušku u ruke za RH nitko te nije pitao niti za iskaznicu niti za boravište niti za prebivalište niti za državljanstvo a niti za poreznu obvezu.

Vremena se brzo mijenjaju zar ne?!

Juraj Marić/posavski-obzor.info