Pozadina priče o očajnom ocu uhićenom nakon poziva predsjednici: 'To je rekao u afektu'

otac, poziv, Kolinda Grabar Kitarović
Vijest o uhićenju očajnog oca iz Koprivnice koji je uhićen nakon poziva uredu predsjednice izazvala je veliku pažnju javnosti, a Podravski.hr donosi i pozadinu cijele priče koju je odlučila ispričati njegova supruga.

44-godišnji Dragan Dolenec, otac teško bolesne 14-godišnjakinje, jučer je nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako bi zatražio njezinu pomoć. Na njegov poziv javila se tajnica ureda koja ga je uputila da predsjednici pošalje dopis.

Revoltirani muškarac na to je rekao: "Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora", zbog čega je odmah prijavljen policiji koja ga je pronašla i uhitila.

Njegova supruga Kruna Dolenec je u razgovoru za portal Podravski.hr otkrila pozadinu slučaja.

Naime, Dragani Kruna Dolenec se već 14 godina muče s teškim bolestima koje su dijagnosticirane njihovoj kćeri. Ona je, naime, rođena bez bubrega, mjehura, debelog crijeva, s dvije maternice i rodnice koje su joj u međuvremenu uklonjene.

No, za koliko-toliko normalan život kćeri Doleneca je potrebna operacija mjehura i transplatacija bubrega. Djevojčica se nalazi u bolnici, gdje joj društvo pravo majka Kruna, a njezin otac je prekjučer u očaju nazvao ured predsjednice.

Već sljedeći dan je uhićen i priveden na ispitivanje.

"To je rekao u afektu, nikad takvo nešto ne bi napravio"

"Mojem suprugu teško pada ova bezizlazna situacija i traži pomoć bilo gdje pa je zato nazvao predsjednicu. Na kraju je ispalo tako da je zaprijetio bombom, no vjerujte mi, suprug je prilično slab i razočaran i nikad takvo nešto ne bi napravio. To je rekao u afektu, a vidite što se odmah dogodilo. Ja svako jutro putujem u Zagreb, dolazim kasno navečer doma i sad sam ostala sama. Nije Dragan ništa loše mislio, niti ozbiljno prijetio, no to se nije tako shvatilo i sad je u Varaždinu u pritvoru. Ne znam kako ćemo dalje. Njega nema, a moja Vanesa pati i muči se u bolnici", rekla je Kruna Dolenec u razgovoru za Podravski.hr.

Očajni roditelji već godinama traže rješenje za loše zdravstveno stanje svoje kćeri. Mogla bi joj pomoći operacija kod dr. Eugenea Minevicha iz urološkog centra u američkom Cincinatiju, ali za to im je potrebna suglasnost Hrvatskog zavoda za zdravstven osiguranje, kojeg ne mogu dobiti bez suglanosti liječnika njihove kćeri.

"Jedni na druge prebacuju odluku o operaciji i tako to traje već godinama. Mogli bismo pomoći mojoj djevojčici kad bi imali novaca da privatno platimo, no to nemamo, ne znam koliko to košta, no zasigurno je velik novac u pitanju. Budući da nemam drugog rješenja, jer više ne možemo čekati da se HZZO i liječnici dogovore, moram tražiti financijsku pomoć kako bi moja djevojčica dobila operaciju", rekla je Kruna Dolenec.