Povjerenstvo: Karamarko je u sukobu interesa

HDZ RH, most, HDZ, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, Milijan Brkić, Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, HDZ BiH, HDZ, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, uhićenje, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, sukob, interes, Tomislav Karamarko, HDZ RH, Tomislav Karamarko, ostavka

Iznošenjem osobnih stavova i prijedloga za povlačenje RH iz arbitraže s MoL-om, a osobito na sastanku Vijeća za suradnju, bio je u sukobu interesa u smislu Članka 2 stavka 2, ali ne i stavka 3.

Zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savjetnik mađarske naftne tvrtke MOL, Josip Petrović te stavova koje kao dužnosnik zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.

Utvrđeno je i da se Karamarko nalazi u situaciji u kojoj privatni interesi mogu utjecati na njegov rad u Vladi te se navodi kako ne smije sudjelovati u donošenju odluka oko arbitraže Ina-MOL.

Predmet je pred članovima Povjerenstva izložio Davorin Ivanjek, a od odlučivanja se izuzeo Boris Spudić jer je bio Karamarkov savjetnik dok je on bio ministar unutarnjih poslova.

U prvom djelu sjednice Povjerenstvo je iščitavalo iskaze, iznosilo dokaze i zaključke.

izvor: hrt.hr