Potvrđeno: Kosti pronađene kod Ogulina pripadaju nestaloj Francuskinji

Potvrđeno: Kosti pronađene kod Ogulina pripadaju nestaloj Francuskinji

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati potvrdio je kako ljudske kosti pronađene nedaleko Ogulina pripadaju Francuskinji Anne-Cecile Pinel koja je nestala prije tri godine nakon posjeta festivalu psihodelične glazbe Memento Demento u Tržiću Primišljanskom.

Podsjetimo, nakon više od od tri godine neizvjesnosti što se na festivalu dogodilo njihovoj kćeri, 7. siječnja ove godine ogulinski su lovci u mjestu Tržić Tounjski pronašli ljudske kosti. Odmah se posumnjalo da su to kosti mlade Francuskinje.

Ustanovljeno je da se radi o ženskom kosturu te su primijećeni tragovi ozljeda. Na lubanji koju su pronašli lovci vidljiv je prijelom baze lubanje kod slušnog otvora, na desnoj sljepoočnici.Anne-Cecile bila je studentica arhitekture i urbanizma. Posljednji je put viđena 21. srpnja 2014. godine u Tržiću Primišljanskom.

Kosti su pronađene u Tržiću Tounjskom, kilometar i pol udaljenom od Tržića Primišljanskog gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja Anne-Cecile Pinel. Ni višekratne potrage velikog broja ljudi, policije, HGSS-a, ronioca, lovaca, pa i roditelja i prijatelja nestale djevojke tada nisu urodile pronalaskom.

Pročelnik HGSS-ove Komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala rekao je da su pretraživanja zaista bila sveobuhvatna, ali da je prostor na kojem je ovo tijelo pronađeno na kartama HGSS-a tada bio obilježen kao minski sumnjiv prostor, o čemu imaju dokumente i karte Hrvatskog centra za razminiranje.

Izvor:dnevnik.hr