Potvrđena prva optužnica zbog milijunskih prevara protiv Todorića

Ivica Todorić, Ivica Todorić, Županijsko državno odvjetništvo , regija, Ivica Todorić, optužnica

Potvrđena je prva optužnica protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića za izvlačenje novca iz tog koncerna, odlučilo je optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, piše Telegram.

Prema optužnici, Todorić je uz pomoć svog tadašnjeg financijskog direktora Ante Huljeva te članice uprave Piruške Canjuge tijekom 2013. izvlačio novac koji je završio na računu švicarske firme Siggman Invest AG.

U tome im je, vjeruje tužiteljstvo, pomogla konzultantica Nicole De Rossi koja je u ime švicarske tvrtke Agrokoru ispostavila fakturu u iznosu od 1,25 milijuna eura. Radilo se o računu za savjetodavne usluge koje, kako sumnja tužiteljstvo, nikada nisu obavljene.

Sumnja se da je Todorić, kako bi to prikrio, naložio Huljevu da sklopi ugovor između Agrokora i tvrtke WPC Agro 5 d.o.o. o kupnji poslovnih udjela tvrtke S Immorent Eta. Dio kupoprodajne cijene WPC Agro 5 morao je uplatiti umjesto Agrokora na račun Siggman Investa AG. U pitanju je bio upravo iznos od 1,25 milijuna eura odnosno 9,5 milijuna kuna. Za taj isti iznos, zaključuje se u optužnici, oštećen je Agrokor, dok je švicarska tvrtka, čiji su stvarni vlasnici, kako stoji u optužnici bili Huljev i Piruška Canjuga, nezakonito zaradila, prenose 24sata.hr.