Potjera u Splitu

Potjera u Splitu
SPLIT-Splitska policija uhitila je 40-godišnjeg vozača koji je u nedjelju na pješačkom prijelazu u središtu Splita automobilom oborio 17-godišnjakinju te pobjegao s mjesta nesreće, u kojoj je ta djevojka zadobila teške i po život opasne ozljede.


Policija je tog vozača pronašla nedugo nakon što je u Gundulićevoj ulici svojim Smartom oko 18 sati naletio na 17-godišnju pješakinju te pobjegao s mjesta nesreće, ne pomogavši djevojci koja je teško ozlijeđena ostala ležati na cesti.

Brojni svjedoci koji su se našli na mjestu događaja zapisali su registracijsku oznaku vozila i tako policiji pomogli da pronađe vozača, koji je uhićen i priveden uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Teško ozlijeđena 17-godišnjakinja je kolima Hitne pomoći prevezena u splitski KBC, gdje je zadržana na jedinici intezivnog liječenja.

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je da je u nedjelju teške i po život opasne ozljede zadobila i pješakinja u Omišu, na koju je također naletjelo vozilo.

Policija stoga vozače poziva na oprezniju vožnju dok je kolnik mokar od kiše.

Hina