Postoji šansa da Antonija nije ubijena

Dragan Paravinja je do sada, u za njega najtežim momentima, lagao i svoje izjave štimao kako mu odgovara, pa se ne isključuje da i sada, kada opisuje što se događalo u kamionu, kalkulira. Ne bih mu, dakle, vjerovao, ali bih njegov iskaz primio k znanju', izjavio  je za hrvatske medije  psihijatar i sudski vještak dr. Mijo Milas.

Dr. Milas je još prije Pravinjinog uhićenja rekao da je osoba koja je kriva za nestanak Antonije 'psihopat bez emocija kod kojeg ne postoji osjećaj krivnje i kod kojeg nikakve kazne nemaju efekta', a točno je pretpostavio i da već ima slična kaznena djela u dosjeu.

Dr. Milas komentira da su izjave porodici Bilić o tome da je njihova Antonija živa najnormalnija reakcija u ovakvoj situaciji:

'Djevojčina majka ima pravo misliti i vjerovati da joj je kćerka živa. A ako je Paravinja bilo gdje izjavio da želi izručenje Hrvatskoj, kao što sam čuo, onda bi to moglo i potvrditi majčine tvrdnje. U Srbiji ga, naime, čeka kazna od 4,5 godina zatvora za silovanja, a ovdje bi ga, ako je djevojku ubio, čekalo 40 godina, pa ako želi u Hrvatsku, onda postoji mogućnost i da je nije ubio', rekao je Milas.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec za HTV je rekao da do danas policija u potrazi nije pronašla niti jedan predmet koji bi mogao potvrditi da je tijelo Antonija Bilić bačeno u rijeku Krku. Kaže da se Paravinjin iskaz podudara s policijskim informacijama: 'Iskaz kojeg je on dao uspoređen je s tahografom, s informacijama koje smo od ranije imali i snimkama koje su zabilježile nadzorne kamere. Mogu reći da u tom smislu ima dosta potvrda da je iskaz istinit, ali pokrenuli smo inicijativu da ponovno razgovaramo s njime. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo.'

Borovec kaže da u ispitivanju Paravinje nije bio korišten poligraf te da se za sada neće niti koristiti. Obećao je da potraga neće stati dok se ne iscrpi i posljednja mogućnost: 'Hoće li to trajati danima, mjesecima ili sedmicama, to je sada teško reći.'