Poslije Ive i Stjepana došao je Ivo „agnostik“

Ivo Josipović je novi predsjednik Republike Hrvatske sa 2/3 ukupnih glasova birača.U izbornom stožeru Ive Josipovića se slavi.Odmah je upao u oči vrlo kisel i bezličan poljubac i izraz lica čestitara Zorana Milanovića.

 No da se vratimo malo na ono što smo napisali i predvidjeli od prije nekih 20-ak dana u članku na Posavskom obzoru gdje smo parafrazirali priču o Batmanu jasno smo stavili do znanja da je rezultat „morao“ biti takav.

Odmah da se ogradimo od favoriziranja bilo kojeg kandidata te sa interesiranjem isčekujemo pravo lice Ive Josipovića koji zasad relano gledano nije predočio niti nam dao za pravo naslutiti da posjeduje politički i ljudski habitus za jedno takvo važno mjesto kao što je predsjednik jednog naroda.

Sve potencirane afere s vodećim tvrtkama u RH,topnički dnevnici,uhićenja „hrvatskih ratnih zločinaca“,mnogobrojni otkazi naveli su građane RH na glasovanje i za „crnog vraga“ samo da se zada žestok udarac HDZ-u te su mu tako olakšali posao.

Dali će Ivo Josipović, koji vješto izbjegava kazati da je ateist (bezbožnik),nego voli kazati da je agnostik (nepriznavanje ničega što se neda spoznati),svoju znanstvenu filozofiju „prodati“ hrvatskom narodu je prva skepsa koja me „spopada“ kada čovjek sa takvim agnostičkim pedigreom dolazi na čelo naroda kojoj je crkva vrlo važna.Doduše dobar dio naroda vjeru voli više prakticirati u njenoj formi a manje u praksi tj. kroz življenje.

U ovim „sirovim“ vremenima nekako se prikladnijim činio Milan Bandić kojem je zamašnjak pokušao dati i odbjegli Sanader a indirektno i crkva koja je također bila zauzela stajalište „manjeg zla“ ali je za neke stvari bilo kasno.

Cinizam i sarkazam „sirovih vremena“ se ogleda i u pristašama iz rasparčanog HDZ-a jer je javna tajna da je dobar dio frakcioniziranog HDZ-a  priželjkivao kolaps svojih stranačkih izbornih kandidata jer u doba recesije dio njih više nije jeo velike komade kolača na koje je navikao.Pa kad meni krepaje krava nek krepe i komšiji unutar istog HDZ tora.Kada HDZ uspije defrakcionirat stranku i počistit sav nagomilan otpad koji ga podriva moći će dalje na zdravim temeljima.

Hoće li Ivo Josipović doista uspjeti dovesti u red i napraviti socijalnu i demokratsku državu te sprovesti neka obećanja iz kampanje ostaje da se vidi.

Iznenadio sam se nedavno kada sam doznao da u hrvatskim šećeranama obični stražar mimo „kampanje“ (tzv.sezona prerade šeć.repe) ima plaću oko 7.500 kuna a u „kampanji“ i do 10.000 kuna.

Ivina bi kampanja trebala rezultirati pravilnijom raspodjelom „narodnih“ dobara pa da u ovom slučaju rade dva radnika za po 5.000 kuna „u kampanji“.A ne jedan da gladuje a da drugi kao stražar (portir) „prešiša“ s plaćom i sveučilišnog profesora.

Ivo Josipović,agnostik,za sada ruku na srce „ne ulijeva povjerenje“,ljepuškast,nalickan,ali bezukusan,koji po svemu sudeći nije u životu prolazio „tamu i mrak“ te se kako netko reče „odmah rodio pored klavira“.

Dali će se Josipović znati oduprijeti tutoru Zoranu Milanoviću i dali će doista bacati njegov „daljinski upravljač“ i blokirati mu „bluetooth“-vidjet ćemo.

Kakav će stav zauzeti za BiH Hrvate i hoće li već shvatiti da međunarodnu zajednicu interesiraš samo onoliko koliko si jak i koliko si u stanju izboriti se za sebe te zauzeti jasan i hrabar stav (nezaboravimo da je RS nedavno proslavila uz „blagosov EU agnostika“ 18 godina tj.punoljetnost genocidne politike koja je rezultirala sa 49% teritorija i nepovratno curenje Hrvata naročito iz Posavine dok se hrvati nametnuto stide svoje Herceg Bosne a nameću im se teze o „prodaji“).

Sačuvaj nas Bože samo nekog novog ateističko-agnostičkog „redtootha“.

Juraj Marić/posovski-obzor.info