PROMO  Posjetite čarobni grad Knin i otkrijte njegove nesvakidašnje ljepote!

Posjetite čarobni grad Knin i otkrijte njegove nesvakidašnje ljepote!
PR

Knin je grad velebne povijesti i prirode, a još su ga putopisci u 19. stoljeću opisivali kao 'čarobni grad'. Knin leži na sedam rijeka, okružen je s devet moćnih planina i čudesnim Šarenim jezerima. Iz najviše hrvatske planine Dinare pokraj Knina rađa se prekrasni slap Krčić, a iznad grada uzdiže se Kninska tvrđava, jedna od najljepših tvrđava u Europi. Sve to uz brojne druge prirodne ljepote Knina i okolice obuhvatili su kadrovi promotivnog spota nazvanog 'Knin – grad velebne povijesti i prirode'.

Bajkoviti kadrovi velebnog Knina i njegove magične okolice nižu se u četverominutnom promotivnom spotu izrađenom u sklopu projekta kojeg provodi Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina 'Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma', financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Video otvaraju kadrovi drevne kninske tvrđave čija je gradnja započela u 9. stoljeću, a jedna je od najvećih srednjovjekovnih tvrđava u Europi u kojoj su stolovala četiri hrvatska kralja. Tu je i 22-metarsko prirodno čudo, slap Krčić koji izvire u podnožju Dinare i nakon 10,5 kilometara toka slapom se ulijeva u izvor Krke. Takav slučaj u svijetu nije poznat, a divljenje Krčiću i čarobnoj Krki nikada ne prestaje.

Moćna Dinara propinje se iznad kninskog kraja u 1831 metar najviši hrvatski vrh Sinjal koji na kninskoj strani završava slapom Krčić, a na suprotnoj spektakularnim izvorima rijeke Cetine koji se nalaze samo tridesetak kilometara od Knina. U Cetini možete vidjeti i ostatke crkve sv. Spasa iz 9. stoljeća, jednog od najbolje očuvanih spomenika ranosrednjovjekovnog sakralnog graditeljstva u Hrvatskoj.

Bez daha će vas ostaviti i kadrovi Burumskih i Šarenih jezera koji daju mističnu draž kninskom kraju. Kninska okolica prepuna je brojnih prirodnih ljepota, a kako bi je uistinu doživjeli možete isprobati jahanje, bicikliranje ili uživati na kajacima. Nakon toga preporučujemo vam kušati specijalitete domaćih OPG-ova.

Knin će vaš očarati u svako doba godine, a proljeće u grad donosi raskoš boja i najljepše izdanje kninskih prirodnih ljepota. Proljeće je zato najbolje vrijeme da se uvjerite u ljepote Knina i okolice uživo!

U Kninu cijele godine ne manjka zanimljivih događanja, a tijekom prosinca Knin živi pravu božićnu bajku uz bogati program Adventa u Kninu koji oduševljava brojne posjetitelje. Posebno je spektakularna ove godine bila manifestacija Valentinovo na Krčiću, a kadrovi zaljubljenih parova podno moćnog slapa uz vatromet i tango ostavljaju bez daha. Ne propustite zato posjetiti 'čarobni grad' i dopustite da nesvakidašnja ljepota Knina u trenu zarobi vaša srca.

Promotivni spot grada Knina izrađen je u sklopu projekta 'Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma' KK.08.2.1.09.0001 kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt provode Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina.

Sadržaj se učitava...