Ponovo Latinica, ali ne na HRT-u

U suradnji sa novinarskom ekipom "Latinice" i Munirom Podumljakom iz Partnerstva za društveni razvoj, Latin će u ponedjeljak, 27. lipnja, u Hrvatskom novinarskom društvu voditi emisiju u kojoj će se baviti sukobom interesa i korupcionim aferama nekoliko ministara u aktualnoj Vladi Hrvatske.

Naglasak je na jednom ministru, ali inicijatori nove "Latinice" još ne žele da mu otkriju ime, javili su hrvatski mediji.

"Slučaj smo istraživali gotovo tri mjeseca. Načeli smo ga još u 'Latinici', ali su uslijedili teški pritisci, prijavljivali su nas svako malo Etičkoj komisiji. Riječ je o ministru koji je jedna od ključnih poluga izvršne vlasti, kojeg ćemo raskrinkati, jer javno promovira jedno, a radi drugo. Taj ministar ne može obavljati javnu funkciju, a zašto ne može vidjećete idućeg ponedjeljka", rekao je za Latin za portal Index.hr.

Munir Podumljak iz Partnerstva za društveni razvoj kaže da u emisiji neće biti riječi samo o jednom ministru, već o "cijeloj hobotnici isprepletenih interesa, od nacionalnog do lokalnog nivoa".

Emisija, koja počinje u ponedjeljak u 10.30 sati, imat će istu koncepciju kao i ukinuta "Latinica" - tri priloga i goste.

Srna