Policija pronašla dvojicu napadača na ekipu HTV-a u Čavoglavama

čavoglave, napad

ŠIBENIK - Utvrđen je identitet dvije osobe (24-godišnjak iz Vukovara i 28-godišnjak iz Dugopolja) koje su napale novinare HRT-a. U tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja a o rezultatima istog ćemo vas blagovremeno obavijestiti. Nadalje, identificirane su i tri osobe (39-godišnjak iz Ogulina, 37-godišnjak iz Ogulina i 51-godišnjak iz Popovače) koji su tijekom prije navedenog javnog okupljanja nosili obilježja zabranjena zakonskim propisima. Protiv istih slijedi optužni prijedlog poradi postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju - priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava oko 14.30 sati.

- Policija i dalje intezivno radi na identifikaciji izgrednika u Čavoglavama, a s obzirom da je na tom događanju bilo oko 60 tisuća ljudi, od kojih su mnogi došli iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva, posao je donekle otežan. Ipak, tijekom dana ćemo izaći s konkretnijim podacima o rezultatima istrage - kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU-e.

Nakon incidenta u Čavoglavama gdje je više osoba napalo novinarrku i snimatelja HTV-a, policajci su uz pomoć televizijskih i drugih snimki nastojali doći do izgrednika. Na razgovoru u policiji bili su i dvoje napadnutih Ivona Ramadža i Krešimir Morić.

- Čuo sam da je jedan od napadača u Vukovaru i da je i otprije imao posla s policijom, te kako sada policiji priča da sam ga ja provocirao. U svakom slučaju, mi nećemo tužiti niti kazneno prijavljivati nikoga od ovih koji su nas napadali. To ide njima na savjest. A to što se govori kako sam ja podizao srednji prst nikako nije istina. Sada svatko od njih može govoriti što god hoće. Neka se sada svatko od njih vadi iz toga kako zna. Neka nađu dokaze. Sve se vidi na snimkama - kaže snimatelj Krešimir Morić.

Njemu je zasmetao i istup policijskih čelnika u kojima su nastojali obrazložiti zbog čega nisu stigli na mjesto događaja niti sat i pol vremena nakon dojave, a kada je rečeno da se ekipa HTV-a pomakla s mjesta, te da ih nije bilo lako naći između 60 tisuća ljudi. Morić kaže kako ni to nije istina, jer se nisu micali sve do konačnog dolaska policije.. Podsjetimo, u šibenskoj policiji su kazali i kako je organizator proslave, odbor za izgradnju mjesne crkve u Čavoglavama, organizirao redarsku službu od ukupno sto redara, od kojih je pedeset profesionalaca zaštitara, te kako su smatrali kako je to dovoljno za osiguranje skupa sa 60 tisuća ljudi.

Inače, Zdravko Barišić, menadežer Marka Perkovića Thompsona je kazao kako se čudi što se 'ekipa HTV.a nije akreditirala niti javila nikome od organizatora'.

- Ja s mogu ispričati, ali ne osjećam ni krivnju ni grižnju savjesti i ponovno vam kažem da je to sporadični slučaj koji sad očito zasjenjuje cijelu veličanstvenu proslavu - rekao je Barišić za HTV.

Premda se dan ranije u policiji moglo čuiti kako razmatraju i pitanje odgovornosti organizatora skupa u Čavogalava, jučer o tome više nije bilo službenih potvrda.

preuzeto: vecernji.hr