Policija hvatala krijumčare, u pucnjavi ranjeno dvoje djece

Imotski, Gospić, Zadarska policija, samoubojstvo, ubojstva, pucnjava
Zadarska policija izvijestila je da je sinoć oko 22 sata spriječila pokušaj krijumčarenja osoba na području Donjeg Srba gdje je zaustavila kombi s migrantima ispalivši prema njemu više hitaca pri čemu je dvoje djece u kombiju ozlijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti.

'Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.
Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja. Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje.
Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici', izvijestila je policija.