Plenković ne sluša narod i ne vodi računa o tome što narod misli

Plenković ne sluša narod i ne vodi računa o tome što narod misli
‘‘Iznenađeni smo brojem građana i ljudi koji putem društvenih mreža žele stupiti s nama u kontakt i sudjelovati na prosvjednom skupu. Ono na čemu se zapravo temelji ova inicijativa jest naše izražavanje nezadovoljstva, nametanja ideologije u obrazovni sustav i sustav pravosuđa. Također smo nezadovoljni financiranjem, odnosno milijardama kuna koje će se ulagati u parapolitičke organizacije i kontrolu obrazovnoga sustava. Nezadovoljni smo ignoriranjem velikog djela građana koji izražavaju svoje nezadovoljstvo.'', rekla je dr. Sanja Bilač.

Kristina Bašić je istaknula kako je za nju problematično uvođenje rodne ideologije kroz Istanbulsku konvenciju: ‘‘Odvajanjem roda od spola kroz konvenciju rod postaje zakonski obvezan i kao takav će se onda uvoditi u obrazovni sustav. Dovest ćemo se u situaciju, kao i u mnogim drugim zemljama gdje je rod zakonska obveza, da ćemo kroz obrazovni sustav morati djecu podučavati rodnu ideologiju koja je zapravo neutemeljena i znanstveno nedokazana. Mogu se dogoditi situacije da će svi koji su uključeni u odgojno-obrazovni sustav, i ja osobno, biti dovedeni u situaciju da će nas netko prozivati, optuživati za diskriminaciju i osuđivati: zato što vi ne želite podučavati djecu onome za što smatrate da nije utemeljeno kao što je nova nametnuta ideologija.''

Na upit novinara o tome kako komentiraju aktualnu politiku, dr. Bilač je rekla kako je ‘‘činjenica da aktualno vodstvo, gospodin Plenković i Plenkovićev HDZ ne slušaju narod i ne vode računa o tome što narod misli''.

‘‘Na djelu je zapravo eutanazija demokracije jer se građanima oduzima pravo na javno sučeljavanje, odnosno na jedno kritičko suglasje na razini države'', rekla je Bilač.

Bašić je pozvala sve zainteresiraje za sudjelovanje i volontiranje na prosvjednom skupu da pošalju svoje podatke porukom na Facebook stranici inicijative Split protiv ratifikacije Istanbuslke konvencije, gdje će im se netko od volontera povratno javiti za sve potrebne informacije.