FOTO  Plaže kampove u Živogošću poprilično prazne

... u okolini Makarske / Živogošće. Kampovi Boban, Čista, Dole ... proteklih godina u periodu od sredine srpnja pa sve do sredine kolovoza bili su odlično ispunjeni, ali ove sezone barem koliko smo mi primijetili stanje je dosta loše.

Kampovi Čista i Boban su solidno ispunjeni, ali ne kao proteklih godina, dok je koliko smo mogli vidjeti kamp Dole totalno podbacio. Turisti su većinom iz Slovačke, Češke, Nizozemske, ali domaćih gostiju kao i gostiju iz Bosne i Hercegovine gotovo da i nema.

Proteklih godina ovi kampovi su bili destinacija za veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, a ove godine smo svjedoci da je upravo najmanje gostiju upravo iz BiH.

"Proteklih godina na plažama je bilo teško pronaći mjesto za peškir dok ove godine sa tim nema nikakvih problema. Prošle godine smo morali rano ujutro na plažu donijeti peškire i ležaljke da bi imali mjesto u hladovini, ali i na suncu, dok ove godine za tim nemamo nikakvih problema jer je plaža slabo posjećena i mjesta ima napretek. Ovdje smo već 5-6 dana i nešto više gostiju na plaži zatekli smo tek u subotu i nedjelju ali ni to nije kao prije. Cijene i nisu toliko visoke, a u obližnjem restoranu su cijene kao i kod nas u Sarajevu", rekao nam je jedan od rijetkihh gostiju iz BiH koji već duži niz godina sa svojom četveročlanom obitelji ljetuje u kampu Boban.

Kako je jučer bilo na plažama gore pomenutih kampova možete vidjeti na našim fotografijama.

Hercegovina.info