FOTO  Planinarski pohod PUT OLUJE 2016.

oluja, akcija oluja, planinari

...u spomen i slavu na Vojno-oslobodilačku akciju Oluja 95. U mjesnoj crkvi Imena Isusova služena je sveta misa i blagosov svih hodočasnika koji kreću putevima Oluje, a onda se krenulo do skloništa sveti Mihovil na nadmorskoj visini 1340. metra gdje je za sve hodočasnike spremjen doručak za sretan put.

Ovo je šesto hodočašće hrvatskih planinara i branitelja koji na ovaj način odaju počast poginulim i nestalih Hrvatskim braniteljima koji su učestovali u veličanstvenoj vojnoj akciji Oluja 95. Hodočašće se sastoji od pet etapa, i hodočasnici će preći preko 150 kilometra planinama Kamešnicom i Dinarom.

Dolazak na središnju proslavu Oluje u Kninu se očekuju 5. kolovoza oko 12 sati. Ovim putem zahvaljujem se Darku Gavriću Čeći koji je pokrenuo ovo hodočašće i planinarima iz svih krajeva Lijepe naše domovine. Voditelj ovoga hodočašća je Ivan Zebić koji je ujedno i vođa puta .

Na ovome hodočašću učestuju planinari iz cijele Hrvatske, te par dragovoljaca i branitelja. Većina hodoćasnika je naša mladež i šteta je što na hodočašću nema predstavnika Udruga iz Domovonskog rata koji su učestovali u Oluji koji bi  mogli dosta toga objasniti i dočarati hodočasnicma da se ne zaboravi istina o obranbenom domovinskom ratu.

Sretno svim hodočasnicima i vidimo se u Kninu 5 kolovoza. Neka se vidi da nas ima.

Tekst i fotoby:Ivica Lozina