Pismo mrtvom ocu: Dragi tata ovo nije ona Hrvatska za koju si život dao

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr
Dragi moj tata država za koju si život dao danas je sve samo nije sloodna i samo nije demokratska. Umjesto slobode i demokracije tvojom državom vladaju nasljednici onih koji su gušili hrvatsku slobodu punih 45. godina.

Dragi moj tatice montiraju se procesi, hapse se ljudi koji su činili dobro, a branitelji umiru na ulici tražeći svoja prava. Tako je u nedjelju svetu uhićen Milan Bandić, čovjek iz naroda i čovjek koji je za razliku od svojih tamničara cijeli svoj život radio za dobrobit Hrvatske. Sramotno, kao što je sramotno ponašanje medija koji su po nalogu vlastodržaca brže bolje požurili ocrniti čovjeka samo zato što ga narod voli, i samo zato što se planirao kandidirati na slijedećim izborima. Bandićevo uhićenje je jasna poruka svima da ne misle da će lako skinuti s vlasti kukuriku koaliciju, a da bi opstali i ostali na vlasti oni ne biraju sredstva.

Uhićenje Milana Bandića je i paravan da se pozornost medija skrene sa procesa stoljeća u kome se u Njemačkoj sudi vodećim ljudima UDBE. Dragi moj tata to je današnja Hrvatska za koju su život dao i za koju si siguran da će biti slobodna. Tvoji suborci dragi tatice danima prosvjeduju ispred ministarstva branitelja tražeći prava koja im ova vlada oduzima. Za vrijeme prosvjeda nažalost umrla je jedna žena 100% invalid Domovinskog rata. Sve je dala za Hrvatsku, a sada ju je ta ista Hrvatska dokusurila.

Ne znam dragi tata što da ti kažem. Majka ove vijesti ne komentira, samo joj je stalno suza u oku i bojim se da će sve ovo utjecati na njezino zdravlje. Vjerujem da se grozno osjećaju svi domoljubi i branitelji koji su danas na margini zbivanja i koji su postali taoci  vlasti i njihovih medija.

Dragi moj tatice cijeli život ću pamtiti tvoje riječi kada si odlazio u rat za Hrvatsku: Zlato moje kada naša Hrvatska bude slobodna uživat ćemo u ovom istom Šibeniku, Slavoniji, kao i u našoj Hercegovini kod bake i dide. Sjećam se i maminih suza kada si odlazio i tvog mahnja iz maskirnog vozila.

Danas dragi tata tebe nema, nema ni slobode koju si sanjao, nažalost ni države za koju si život dao.

Eto toliko dragi tatice, voli te tvoje jedino zlato.

HERCEGOVINA.info