Pismo mrtvom ocu: Dragi tata Hrvati u BiH su prevareni i izdani

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr

Puno toga se dogodilo od mog posljednjeg pisma, ali najvažnije je možda to što Lijepa naša iščekuje drugi krug izbora za predsjednika države. U prvom krugu gotovo izjednačeni su bili Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, dok su ostala dva kandidata ispala u prvom krugu. Dragi moj tata sukladno izborima predsjednički kandidati predstavili su svoj program biračima, a svratili su i u Herceg Bosnu.

Nisam političarka, niti se želim baviti njome, ali ono što mi je upalo u oči jeste da nitko od kandidata nije podržao zasebni entitet ili neku teritorijalnu jedinicu za Hrvate u BiH. Dida zna često reći da su ovdašnji Hrvati stoljećima sanjali neovisnu Hrvatsku, a kada su je dosanjali ona ih je jednostavno ostavila na cjedilu. Može svatko pričati što hoće, ali Hrvati u BiH su prevareni i izdani. Između Hrvatske i BiH danas postoji granica, i tu su granicu jasno naglasili predsjednički kandidati u svojim kampanjama.

Dragi tata sve se svodi na priču: Snađite se i organizirajte u okviru BiH gdje ste jednakopravni. Nažalost Hrvati u BiH su sve samo ne ravnopravni, i teško je povjerovati da će ravnopravnost steći sa ovakvim političarima. Hrvati su radan narod i nisu gladni i žedni. Preživio je i nadživio ovaj narod mnoge države i državnike, ali se nikada nije odrekao svoje HRVATSKE.

Neću dragi tata više dosipati sol na tvoju i na rane tvijih suboraca koji su drugačije zamišljali i Hrvatsku i BiH, ali je Hrvatska politika u posljednje vrijeme zanemarila svoje najbolje sinove koji su živjeli, ali i umrli za slobodnu i neovisnu državu.

Moj tatice danas predsjednički kandidati spominju našeg prvog predsjednika koji nas je poveo, a zatim i doveo do samostalne i neovisne države. Treba ustati i reći Franjo Tuđman, i nikada više nećemo imati takvog predsjednika. Dragi tata svaka čast svima, ali od odlaska Franje Tuđmana mi nemamo predsjednika koji vodi računa o svim Hrvatima ma gdje oni živjeli.

Eto toliko za sada dragi moj tatice, ljubi te tvoje jedino zlato.

HERCEGOVINA.info