Petrov: HDZ-u i SDP-u smo ponudili jedinstvenu vladu

Božo Petrov, most, HDZ RH, sdp rh, matija šerić, most, Božo Petrov, Zoran Milanović, most, Domoljubni Stožer , Domoljubna koalicija, HDZ RH, Božo Petrov, Zoran Milanović, Tomislav Karamarko, most, sdph, sdp rh, HDZ RH, Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Vesna Balenović, Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, sdp rh, HDZ RH, Božo Petrov, Predsjednik Vlade RH, most, most, Božo Petrov, Božo Petrov, dvorana, sportska dvorana, gradska dvorana za sport, Mostar, Stipe Mesić, Božo Petrov, Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a, Božo Petrov, Sarajevo
- MOST je danas otvorio razgovore i sa HDZ-om i sa SDP-om. Razlog tome jer smatramo da Hrvatskoj treba jedinstvo. Mi smo na jednostavan način uspjeli među sobom prevladati svjetonazorske podjele. To smo znali staviti sa strane. Na takav način smo istupili i prema HDZ-u i SDP-u. Od jednih i drugih očekujemo da to razumiju i da se u Hrvatskoj napravi jedinstvena vlada HDZ-a SDP-a i MOST-a. To je jedini uvjet uz koji je moguć provesti paket reformi. Sve drugo bi bila prevara birača s naše strane. Mi smatramo da mi možemo biti moderator takvog jedinstva i da oni nakon 25 godina mogu sjesti za stol, zaustaviti animozitete i Hrvatskoj posvetiti barem sljedeće dvije godine. To je naš stav i nećemo odustati od toga. U idućem razdoblju bit će proces usuglašavanja reformi i provodit ćemo ih paralelno i sa HDZ-om i sa SDP-om, kazao je Božo Petrov.

Kazao je kako će nakon prvog i drugog kruga pregovora uslijediti definiranje mandatara.

- Ovo je početak razgovora, a od naših zahtjeva za reformi nećemo odustati. Također, s naše strane će također doći prijedlog mandatara. O tome ćemo razgovarati naknadno, kazao je Petrov koji nije želio kazati kako su na to reagirali Milanović i Karamarko.

vecernji list