Pero Ćorić predvodio izaslanstvo HSP AS na memorijalu 12 redarstvenika u Borovu Selu!

Pero Ćorić, HSP AS H
Svaka hrvatska žrtva na tom putu ne smije pasti u zaborav. HSP AS na tom tragu svake godine sudjeluje na memorijalu "12 redarstvenika „ u Borovom Selu. Ovogodišnji memorijal 26-ti započeo je svečanim mimohodom od ulaza u Borovo Selo do centra i Spomen obilježja dvanaestorici ubijenih i izmasakriranih hrvatskih redarstvenika 1991. godine. Sukladno obljetnici i ovaj memorijal održan je 02.05.2017, a izaslanstvo HSP AS kao i prijašnjih godina predvodio je glavni tajnik Pero Ćorić. U izaslanstvu uz druge stranačke suradnike bio je predsjednik Odbora HSP AS za branitelje Slavonije i Baranje Josip Zetaković.

Dana 01.05.1991. policijska patrola namjeravala je skinuti jugoslavensku zastavu koja je visila na ulazu u Borovo Selo i zamijeniti je hrvatskom zastavom. Pri obavljanju dužnosti, dvojicu hrvatskih policajaca su zarobili srpski pobunjenici. Sljedeći dan je autobus s hrvatskim policajcima stigao osloboditi dvojicu zarobljenih kolega. Dočekani su u zasjedi. Pri tome je ubijeno 12 i ranjeno više od 20 policajaca. Toga 02.05.1991. godine u Borovu Selu ubijeni su policajci Stjepan Bošnjak , Antun Grbavac , Josip Culej , Mladen Šarić , Zdenko Perica , Zoran Grašić , Ivica Vučić, Luka Crnković ,Marinko Petrušić ,Janko Čović , Željko Hrala i Mladen Čatić.

Često se ističe da je zločin u Borovu selu jedan od paradoksa suvremene Hrvatske. Naime, veći broj počinitelja zločina se zna, od kojih su neki i osuđeni, ali su Zakonom o općem oprostu amnestirani.