Pero Ćorić: Plenković i Milanović – kameleoni naših dana!

Pero Ćorić
Nakon što je neki dan ponosno objavio „Urbi et Orbi" da mu je djed bio ustaša u II. svjetskom ratu, pitamo se gdje je kraj neprikladnom i neprimjerenom podilaženju Zorana Milanovića svjetonazorski različitim skupinama kako bi se domogao vlasti!

Reagiramo na ovakav način jer je evidentno kako polovinom predizborne kampanje za prijevremene parlamentarne izbore nema medijskog prostora za HSP AS i Domovinsku koaliciju gdje bismo artikulirali svoje stavove i s njima upoznali Hrvatice i Hrvate.

U svom uvodnom obraćanju pri osnivanju HSP AS u Bapskoj kod Iloka 2009. godine rekao sam „kako mišljenje hrvatske javnosti kreiraju i nameću lijevo-liberalni mediji koji pokrivaju više od 70% hrvatskog medijskog prostora". Moram ovom prigodom odati priznanje istima koji ne samo da danas kreiraju javno mnijenje, nego kroz tzv. agencije za ispitivanje preferencija i popularnosti političkih stranaka biraju čelnike i vodstva vodećih stranaka u Hrvatskoj, ali i nameću način njihovog izlaska na izbore.

Kao potvrdu toga, mogu dostaviti ponudu agencije Ipsos (Crobarometar) od dana 19.01.2016. u kojoj su HSP AS ponudili „suradnju" oko istraživanja Trendova javnog mijenja u RH za pišljivih 67.500,00 kuna po jednoj godini. HSP AS takvu suradnju nije prihvatio, ali je razvidno da nakon dobre procjene političkog smjera od strane briselskih dečki njihova suradnja nije izostala. „Dogovorna demokracija" je termin koji mi koristimo, a postat će sinonim za razdoblje prije velike koalicije HDZ - SDP koja Hrvatskoj ne donosi ništa dobroga.

Kameleone naših dana teško ćemo raspoznati, pa se nemojte iznenaditi ako Andreja Plenkovića sretnete u Srbu, a Zorana Milanovića na koncertu Thompsona u Čavoglavama! Kako bi rekla Jadranka Kosor „svi ti dečki su moja škola", jesu ali kumrovečka!