Pero Ćorić: Mi polažemo račune Bogu i narodu, a Orešković Domoljubnoj koaliciji!

...vezano uz izjašnjavanje o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku ali i o tzv. ultimatumu MOST-a te o nepromjenjivim i jasnim stavovima HSP AS.

Prenosimo iz Jutarnjeg lista:

- Most je kontradiktoran. Oni su politička fikcija: nemaju ni odgovornosti, ni stranačke stege. Mi ostajemo uz našeg vođu Tomislava Karamarka - odgovorio je Pero Ćorić iz HSP AS HDZ-ovog koalicijskog partnera na pitanje kako će se postaviti ako Most ode do kraja u podršci opozivu potpredsjednika Vlade.

- Ostajemo uz vođu Karamarka. Nismo nikad nikoga izdali, pa nećemo ni njega. Uvjeren sam da Most trenutno nema snage za nove izbore, predosjećam da bi mogli ići na preslagivanje s ljevicom - prognozira Ćorić.

Ljuti ga jer šef HDZ Karamarko žešće ne reagira na prozivke iz Mosta.

- Smiješno mi je da je Božo Petrov daje ultimatum Tomislavu Karamarku. Zaista mi je to smiješno. Pravi se veći katolik od samog Pape. Osobno sam za nove izbore. I da sam Karamarko, vođa, ne bi više podnosio uvrede i poniženja. On ima obvezu zaštiti interese Domoljubne koalicije - dodaje Ćorić.

Smatra da "politiku vode ljudi koji govore tko je kome ukrao jaje".

- Mi Karamarka držimo za vođu. Ne smije nikako pristati na ultimatum iz Mosta da se povuče s mjesta potpredsjednika Vlade, bio bi to preveliki ustupak. Pa i Vrdoljakova žena posluje s HEP-om. No, mi smo osvojili vlast i šutimo. Vođa Karamarko treba preći u kontra napad i otvoriti Pandorinu kutiju. A ne da Most na mala vrata dovlači tripartitnu Vladu, i da postkomunistički kadrovi vladaju. Čekamo da vođa povuče slijedeći potez i zaustavi daljnju degradaciju sebe i svih nas - poručuje mu Ćorić koji nije zadovoljan ni s potezima premijera Tihomira Oreškovića.

- Vidjeli smo se na klubu kad je rekao da polaže račune Bogu i narodu. E, to mu ne pije vodu, jer mi smo ga postavili, a narod je glasao za našu koaliciju, stoga očekujemo da polaže račune nama - poručuje mu Ćorić.